sitting, waiting and wishing

Monday, May 30, 2011

girls weekend out!!!

had a great weekend with yummymummy, ayra chang n amalsoontobemummy @ thistle hotel pd! sunburn ari tu pon x abes lg, dah gi pd lg heh. ekceli tpt mmg x kodawari sgt, yg penting objective is nak lepakt2, sleepover with the girls. yg penting pool kena cun, dah ade private beach. thats how we ended up in thistle pd. a very nice 4-star hotel, baru refurbished. rates leh tahan gak aaa...tp berbaloi since we really enjoyed the room, the swimming pool and the beach. ayra no umi hatsutaiken daisaikou!!!! lg berani kat laut dr pool budak ni..how? heh.had a great time cuba utk float in the pool heh dgn dua org cikgu x bertauliah! berbaloi beli swimsuits (ogival lg you~!), if not surely kena dok tepi pool jaga towel jek. dah agak dah, hotel gini, mesti strict nye pool attire. seb baek berjaya angkut swimsuits tu kat parkson jek. asek delay je beli online( x bp konfiden ekceli..) last2 beli kat kedai je senang, leh try test. target seterusnye, mau cr cikgu swimming pro. nak belajar swimming seyes. baju dah ade so No excuse dah. tinggal belo goggle jek la. nantikan pd trip story in details with photos later ye. termasuk gAMbar kami seludup cooker masak kimuchi steamboat lam bilik. Saikouni umakatta~

12:11 AM

0 friends sharing their thots

Friday, May 27, 2011

busy weekends ahead!

ok, so beginning this coming weekend, my schedule is (almost!) fully booked :p                       WEEK 1: 28th ~ 29th - weekend getaway with amal, c.yam&lil ayra@PD!! >>CANT WAIT!!                                    WEEK 2: 4/6- ATTENDING WDDG@MUAR.                                           5/6- SHOOTING@WDDG@BP.                                WEEK 3: 11/6- ATTENDING NIKAH@PUCHONG.                                  12/6- ATTENDING WDDG@PUCHONG.                   *11/6 -TENTATIVE ATTENDING WDDG@T.TITIWANGSA.    WEEK 4: 18/6 - ATTENDING WDDG@SABAK BERNAM.        WEEK 5: 25/6 - BOWLING@BUKIT BERUNTUNG CLUB.                                                                                                          ..this also means busy days ahead. since shooting job means extra time needed to process the photos, print and arrange an album. attending weddings mean presents shopping which i love doing but since weekends are full, probably gotta do it one of the the weekdays. then there's the on going department sports thingie so squeezing in badminton ,volleyball, paintball, bowling in between as well. owh and still x jumpe lg kain nak buat baju for the july wddg. ade 5 kali kena attend majlis in june mcm kat atas tu so abes dah rotation baju2 best utk dipakai...AGAGAGAGA *alasan for a new kebaya :p

10:37 AM

0 friends sharing their thots

Saturday, May 21, 2011

social freak!

percaya tak kalau aku cakap, yg aku ni sorg 'social freak/paranod'?

first, aku bukan jenis cpt baik/rapat ngan org..nak warm up jenis amek masa. bukan jenis peramah yg bleh tegur sape2 kiri kanan senang2 jek..tho yg peliknye mcm senang plak nak sembang2 ngan makcik2 ke..haaaa tak paham kan? tp exception utk org yg ramai mmg laa aku leh gak dtg mood bercakap non stop tuu..                                                                                                                                                           ni mmg dah lama perasan tp x rase mcm problem ponn..tp what if it is? ade org suka ckp kalau org lain hati di mulut, aku plak hati kat phone...sms/ym/whatsapp etc...or maybe kat blog.nak ckp punye susah tp leh express  pjg lebar dan deep ngan cara me-naip/menulis.                                                                                                                                 So bila diletakkan aku dgn org yg aku tak biasa ( walaupon dah byk kali kuar skali reramai, tgk movie etc) secara mengejutnye, percaya atau x aku leh jadik kaku bisu sepanjang a 45mins car ride..rase useless giler, kena plak yg satu lg tu pon jenis bukannya peramah sgt, ckp ala bisik2 romantik gitu (ade emas lam mulut?!) so mmg jadik haru lah! aiyai...time ni la patut amek chance kan nak start kawan2, kenal2..aiyai2. seyes x reti, apekah subjek yg selamat sebenanye nak ckp ngan org2 camni? no wonder la aku susah nak hook up kan. hopeless lerrr..gini kalu 'blind date' mmg not an option aaaa..kompem jadik bisu.                                                                                                                                                                                                But btw, esok aku ade janji nak jumpe ngan kawan bAik waktu kecik yg dah lost kontek for 20years!!cam pelik gak aku agree nak jumpe::owh dan tidak ye, there is nothing fishy with this dude, as he's getting married vr2 soon~

9:02 PM

4 friends sharing their thots

Thursday, May 19, 2011

pillow talk.

..there's nothing worse than loving the man who keeps dissappointing again and again. and it's all my fault. sometimes it feels like holding on to a thorned rope. keep holding on to it and be broken, or let go and fall into pieces. u hurt either way, question is now or later.

11:52 PM

1 friends sharing their thots

another cake order!

..or two actually hehe. baked another 2 pieces of cheesecake- that i've decided to call gula melaka caamel cheesecake.since i is a combination of both. owh and am actually to find that even anna olsen thinks gula melaka or 'palm sugar' as known there and cheese is a 'hot' combo! the cakes that i made yesterday, both were from some colleagues-both wanted the smallest size possible, problem gak tho since br2 nak start ni x byk loyang ade..last2 smlm invest gakla beli loyang lg..yg kecik punye. so now leh la buat yg comei nye, square lagik heh..since unfortunately x jumpe small nye round loyang yg base dia detachable tu small nye..(..ape tah nama loyang tu!!!) so pasni cheesecake ade dua size, yg normal size is round, 9inch. and another one is small size, square 6.5 inch x 6.5 inch. well actually sape yg familiar ngan cream cheese, yg small size tu using one packet of cheese(8 ounce or a little less that 250 gm)both thickness abt 2.5, with oreo base and caramel topping..now after a few times buat consistently, agak konfiden dah. rase cam nak fix the price dah, mau pendapat skett from korang - yg baper kerat je ni hehe.....for normal; rm55, small:35..I'm a person by fact,so the price is based on number and calculation...ok kana~ 

2:31 PM

0 friends sharing their thots

cake order lagik!

2:29 PM

4 friends sharing their thots

Wednesday, May 18, 2011

friends?

uhh..penatla penat. ade manusia yg tak abes2 lagi nak entertain her own wild imagination just by what she sees and assume.rase mcm aku x wat ape2 pon, going tru hari2 cam biase..well suka hati aku la kalau aku nak senyap ke kurang cakap ke..well itu pon maybe mmg ade sbb la kan, sebelum ni da byk kali..we seem close, tp sedih bila dia of all ppl just wont drop it. x abes2 nak assume the worst. tho aku malas nak layan sgt, tp maybe bila da tau mcm tu, berkali-kali pulak tu, naturally maybe i'm distancing myself. malas nak baik sgt dah...tp well kat opis selain dgn the very few, mmg bukan byk mulut sgt pon..Fine laa kalau nak concern why aku nampak stress(padahal pms je kot!)..tp siap nak tanye org itu ini, pastu dok keep selling her stupid assumption tu...HISH. tatau nak deal caner dah...MALAS NAK PJG2KAN CITER,yet cam agak geram aa...last2 what i did was; i smsed her, saying i was fine and all but sambil tu selit gak in between pasal benda yg aku geram tu, but kononnye like aku tAtau sape org tu,like it wasnt her. so unless kulit tebal giler tak terasa gak; hopefully she'd drop it lah. i care abt our friendship enuff to not want to confront her, cos when i do - takut dia dah tak sanggup nak kawan dah kot~

12:48 AM

0 friends sharing their thots

Monday, May 16, 2011

jumpe kawan lama di fesbuk!

..or sebenarnye dijumpai kawan lama di fesbuk! not the first time la..previously ade gak start reconnecting with old friends, thnx to fb tp most of the time either aku x ingat or samar2 je pasal org tu, org we've so much moved on that i'd be unsure whether to reconnect or not. selalunye mmg kawan lama tu yg jumpe aku laa, lom lg aku saje2 nak korek fb carik org heh..

so anyway last week, dpt satu mesej kat fb from this dude, tgk nama jek aku dah leh recall - kawan baik sgt2 waktu kecik2 sekolah rendah dulu lam darjah 1~3 gitu. that is sampai la dia n family pindah from kuarters kem sungai besi tpt kitorg duduk dulu. naseb anak2 askar mmg gitu, baru nak gang2, kawan2, tetiba kena pindah..so aku nye friends mmg bersepah and susah nak jumpe balik bila dah besar panjang ni sbbnye lokasi sume randoms.
nway mamat ni dulu rapat giler sbb kitorg neighbour pastu sekelas pulak tu. mak kitorg pon rapat, bak kata mak..kawan2 mengait haha~
yg aku ingat mamat ni dulu lembut2 sikit, tp Alhamdulillah terbukti la tak donat, sbb dlm catch up citer masing2 kat fb tu smpt dia sibuk menjemput ke majlis kahwin dia next month - which clash pulak ngan budak panjang nye nikah, so tak dapek la yek edy. kalau tak clash, mau silap2 mak sibuk ajak pegi ni * jauh tu, Baling kedah nuun*

aku honestly tak ingat details sgt dulu nye citer..tp dia ni siap ingat nama adik2 aku skali..ade lah 2-3 citer kelakar yg dia dok citer - biler tanye kt mak mmg betul rupanye!
siap mintak mak nye no. tepon, mak dia nak tepon katanye...rupenye mmg betul2 dia call - sabtu mlm mak call dgn excited nye baru got off the phone bersembang ngan makcik cah heh..dah 20 years tak dgr khabar berita, ape lah agaknye yg diorg sembang.
aku pon somehow ade gak rase nak jumpe n catch up ngan edy ni, maybe someday. takleh imagine la kan ape nak ckp lps 20 years nye gap, tp since kalau kot email tu mamat ni cam maintain byk cakap jek, so no prob kot, biar dia jek citer haha~

tulah kisahnye..dulu2 phone pon tak pakai sgt, harap nak tulis surat biler nak maintain friends? sekali dua larat laa pastu terus ilang kontek. ade a few friends yg still keep in touch even tho berpuluh tahun tak jumpe..selalu kata nak jumpe tp the truth is bila masing2 dah move on susah nak jumpe. unless betul2 ikhlas la niat nak jumpe tu. harap biler dijemput time weddings pon, pastu pk 2-3 kali nak gi, takut nanti tak kenal sape2 huhu..so kadang2 aku jeles gakla ngan org yg dr kecik sampai ke besar dok tpt yg sama..papehal senang nak nak berkumpul balik.
tak mcm aku skrg, sekolah rendah nye friends mmg bersepah ke mana2..luckily sekolah menengah nye friends nye kankei(=relationship) mmg awesome nye maintain..skali jumpe reunion kecoh sekampung, takde problem la with this group.

i'm glad that nowadays mcm mane busy pon, still no problem nak catch up with good friends. especially with the very few really bestfriends, no need much planning pon ckp2 sikit2 dah jadik plan heh..

side note: cant wait for our lil weekend getaway in PD this coming 28th~29th > amal, yummy-mummy and ayra chang dearests~
shuut..which reminds me, swimming suits tak beli lagik!camne nak layan ayra main pool nih?




12:10 AM

0 friends sharing their thots

saturday pot luck lunch sambil nengok baby dan bercatching up~

baby amni yg dah pandai eye contact ngan camera :p

gang2 yg balik lmbt ~


my bite!

gula melaka cheesecake with caramel sauce topping and gula melaka sprinkle
*a must try!!*

moist choc cuppies with choc ganache * very chocolateyyy~*


ok, so sabtu yg baru lps ni, ke rumah cik puan tuty yg baru selamat deliver baby..err umur baby lom 60 hari kot.
asalnye pot luck lunch, sambil tgk baby sambil gather-gather. ramai jugak yg dah sgt lama tak jumpe actually..ade yg br balik from nihon after sambung study etc. ramai gak anak-anak dah..ade yg tiga anak pon ade huhu..too bad tak byk pics, tak bp nak ade mood bawk kuar kamera, dah ujung baru amek gambar by which time ramai dah balik.

thanks to tuan rumah yg menjemput, dan mengorder kek yek.
Tuty ordered 2 types - moist choc cuppies with choc ganache, and gula melaka cheesecake.
moist choc cuppies tu mmg biase buat, quite confident dah, recipe pon dah almost hafal dah. choc ganache ni jarang buat yg proper nye, but this time mmg buat follow recipe yg common. selalu main sedap rase jek heh..
but the cheesecake, tho dah selalu gak buat, selalu cam tak kisah rupa sgt sbb saje2 makan but since this time org nye order, kena la wat yg cantik rase dan rupa kan - so siap research lu tips and tricks to get that perfect looking cheesecake ( read: moist, not overbaked, and no crack!)
keyword nye senang jek rupanye...patient haha! selama ni tau jek method tu sumer tp tak sabar nak melayan dan menuggu...so this time around layankan step by step - its still easy to make tp kena bersabar menunggu dan menuggu ( longer baking time in lower temp, and very2 long cooling time before starts chilling it). sampai tertido-tido la jawabnye..seb baik buat jumaat nye malam, siap jek bake terus tertido kat living room gak...sampai ke pagi seb baik kek ok haha~

what a sense of accomplishment biler tgk kek yg panas dr oven tu perfect takde crack langsung!mmg sgt berbaloi bersabar with the tedious baking method. and decided to top the cake up with caramel sauce yg sgt yummy ( thanx google again!) and shreds of gula melaka. perfect combination la mmg nye caramel and cheesecake :p
ok so its finalized lah, my gula melaka cheesecake will be like this yek~

side note: glad everyone loved both the cuppies and the cheesecake, abes kena tapau :p
next on teh list to try - banana cheesecake inspired by Anna olsen!

12:00 AM

2 friends sharing their thots

Sunday, May 15, 2011

blank schedule

have the whole of tomorrow 'blank'..laundry done, hv even ironed uniforms for the whole week..so want to watch some movies but am dateless. buang jauh2 idea mengajak sape2 dah...its hopeless. so i cud either buy a single ticket for a movie maybe..or entertain this crazy thought >> is it save to go hiking up a hill:? nothing too much..just sthg mild. kinda miss the heat and the fun..and the nice beautiful landscape. dan tangan agak gatal nak shoot sthg from nature...hmm..may shud start googling away~

12:24 AM

2 friends sharing their thots

Wednesday, May 11, 2011

weird dream

huh..had the weirdest dream last nite. i shot a colleague on the chest - the face was crystal clear!! like sharp shooter like that huhu..am i having a career breakdown moment? maybe huh..today begins another round of torture..better hold on tight to my earplugs.

7:37 AM

0 friends sharing their thots

Monday, May 9, 2011

hari ibu weekend!

ok..lambat sehari but still...selamat hari ibu!!! to my beloved friends- yummy mummy, tutty mummy, amal mummy2b, rossa mama..aa dll heh. last wiken, since mak sendiri jauhh x dptla nak celebrate..calling2 jek. but spent saturday nite having dinner with bestie amal the mummy2b, and her parents at las vacas kelana jaya. steak was good as expected..and the company was great. err walaupon sedikit havoc da parking jauh sbb so happened ade pasar malam lak betul2 dpn kedai tu. sape2 teringin nak makan good steak (SEYES GOOD!!!) sgt recommended mkn situ ye. but better call for reservation, best time is around 8pm, after 8.30pm dah full house and lambat dpt food...masak satu-satu kot derang ni.... sunday laks, as planned with amal jugak, went with bonda angkat to this batik shop near gombak..turned out rupanye ade 3 other aunties coming along, kami 'adik2' ni seronok je melayan diorg ni shopping batik bagai nak rak..ade gak jumpe yg berkenan, tp kena pk2 whether the color and the style is worth the buy...skrg ni mmg tgh kira2 nak beli/wat baju for weddings in june/july and raya kot..dah ade one pair kebaya material from bandung - white and pink, tu mcm seswai for raya laaa..nak cr satu lg silk abstract ke..tp kaler x decide lg lohh.. so sunday after berejam-rejam mengusya batik, then lunch ( makcik2 belanje of cos)..tgk diorg ni yg dah kawan maybe 40years but still hv the time within their busy schedule to catch up, surely reminds me of me n my besties..still going on strong after11 years eh babes, i hope we&d still hv each other after 40years!!! sapela yg jadik datin yek time tu? Hahaha.lps bersurai smpt plak gi OU shopping2. window jek mostly. smpt gak tangkap jeans selai kat D.PERKINS..sale woo rugi x beli. jeans biase rm169 tinggal rm96. first jeans beli dgn size baru wuhuu.. sonok :-) motivasi utk focus diet again to another 12KGS!!!!! fuuuuu pengsan!

3:58 PM

2 friends sharing their thots

Saturday, May 7, 2011

..down and broken.

aaahh..rejected. down and broken. humour me.

12:31 PM

4 friends sharing their thots

finally!!

owh shuut..i just texted somebody asking him out, casually of cos but it's the fist time after mr.s almost 2years ago that i'm actually asking someone (that i like..) out..faktor dlm kurungan tu sgt penting ehh, sbb kalau takat ajak kuar gi mkn2 ke mubi ke i do i all the time with normal friends. rase heiki jek. but with that one person that i'd want to the most, ajak gi makan after work casually pon dah susah - tho we used at one point do it a lot. guess its the fear of rejection kot...true enuff now rase cak nyesal. no reply yet, he probably wud just pretend he never got the text, or he wud say already got plans - which is logic since it's vr last minute but knowing him, either way way i know he must be freaking out when he got the text!! talking abt taking the steps? no, talking abt being stupid :-( *KILL ME!!*

11:25 AM

0 friends sharing their thots

Friday, May 6, 2011

schedule double-book ..

ok so last year i almost had to miss my bestfriend's wedding for the dept.team building, tho i managed to make up excuses..and in the end it didnt matter anyway since the teambuilding was postponed...and just now br found out that this year's sports day will be on the same day with a good -brother figure kinda friend..aahhh tensen2. owh and the G2B is also actually one of the photog.gang.owh and also probably the Bestman..great.i cud just skip the whole sports day under normal circumstances, but i'm the so called 'photographer' with a few others who are all also from the same office..so huh..from the sports day straight to the reception? and from previous experience it normally ends way after lunch time...so err...i can imagine how much of a hassle it'll turn out..patutla this year cam ade instinct xnak jd event photog. dah..turned out to be one major double - booking crisis huhu..so that's it. this will be the last lah::pasni malas nak commit to such responsibilities dah...sakit jantung bila tekejut2 camni. management lak mmg suka sgt wat last minute planning::tulah org suggest plAn annual calendar terus utk events xnak dgr.....tsk...*br nak excited2 what kaLer nak beli/tempah baju for the june/july weddings..*

5:13 PM

0 friends sharing their thots

(not so) diet update~

ahaaa...br blk from med.checkup so ade fresh official weight. last month or so x bape diet pon..selamba jek makan mekd, kfc etc...still maintain healthy bfast, occasional nasi lemak and kuih..still having plain water most of the time but occasionally fruit juices and teh tarik are just too tempting heh..owh and there's durian the devil. am just such a big fan i totally messed it up at one point..but anyway, figures:at week 10  - kgs lost is 9, well thats what the scale says, but honestly x nampak sgt pon, ok so pants and jeans cam dah longgar sket, kebaya too. dresses and shirts sizes cam dah down 2 sizes kot. if only i cud get the focus back, diet cam the first month dulu, maybe its not so impossible to loose say...another 12kgs?Mak oii that is so far to go lah! at this point nak loose 1kg pon susah huhu..

12:06 PM

1 friends sharing their thots

weekend starts

there is this guy from the HR dept. who keeps bugging everyone who hv passed the two-year employment period..and so i've been getting emails from reminding me to go hv a medical checkup since 3 years ago and everytime i wud just ignore them..like many people i guess there is this fear of going to see the doctor to hear stuff abt my body that i dont want to hear huhu..untill early this year maybe..i started thinking that it's abt time to go see a doc. my last time was 5 years ago when i started working.hvnt visited a doctor ever since - unless if we count the psychatrist..haha. nope right.so last 3 months i've been contemplating to go..but knew i had to. which was how the idea of dieting came about. i wudnt want a lecture on weight management! so i thot, maybe i shud shed some weight off before seeing the doc..and good enough i've lost abt 7kgs since i first started - mostly during the first 6weeks actually -after that untill now (at abt 10weeks) its only maybe 1-1.5kgs..the focus has worn out a bit..hv my mind on other things..so diet pon just so-so..the only thing i'm loyal to is healthy bfast and less sugar kot..tu pon not so religously watching my sugar anymore...biler stress mesti rase nak makan huh. but the past week when i started having neck and shoulder pain, it just kicked me that i hv to get it done now. anyway work is not so busy these days. ..so tomorrow am going to the clinic for a thorough medical checkup. kinda nervous since i hvnt been to a doctor for so long!i hv the whole for myself, the checkup wud probably take 2hours the max...so what do i do the rest of the day? it'd be nice to do sthg really nice and different for a productive day off~

12:28 AM

0 friends sharing their thots

Thursday, May 5, 2011

stress?

dunno la if its stress or if i've been pushing my body too hard?nak kata diet sambil beraktiviti fizikal tak jugak, da tone down on dieting since dah start bersukan ni..maybe its the age laa huhu..started with neck and shoulder pain last saturday..then at some points bernafas pon sakit dada. tp aku push gak layan main badminton, volleyball...then woke up this morning with disturbing pain. .terus decide xnak masuk opis pagi ni...e.l satu hari pon ok kot, but then baru teringat yg aku x apply lg cuti utk check up esok..g.l pon x amek lg kat hr, borang cuti tatau ade kat which boss then x apply kat online system lg..aiya..xkan nak mintak tlg org lain buatkan sumer tu..so cam kena gakla masuk opis noon ni...for now, cubaan utk merehatkan badan dan menenangkan jiwa di bawah selimut~ * sakit2 badan ni kan best kalu ade org tolong urut bahu..huhuu*

7:51 AM

0 friends sharing their thots

Wednesday, May 4, 2011

tak teringin ke?

mari layan perbualan time tgh layan ngantoks kat opis (dlm cadroom ~)......
*asalnye sembang pasal random stuff, duduk mane etc..*

s: bla bla bla...farah dok mane eh?
me: bkt sentosa..
s:sorg?
me: berdua..ngan kak ita..pesal?
s: umur bp eh?
me: hah..29. pesal? (dlm hati:sudah nak ape lak budak ni..!) s: tak teringin ke..?? ( sambil senyum kambing..) me: huh..teringin ape lak nye~ (buat2 tanye padahal dah bleh bau dah~..)
s: Alaa ape lg..sunyi nanti... me: aa..bukan kerja manusia semua tu:.lom jumpe lagi kot.. (lam hati: wth...what do u expect me to say...that i so long to settle down but then tak laku2..??!!)
macam la it is entirely up to me that i'm still single and searching untill now..macam la aku leh gi masuk meminang sape2 yg aku suka tanpa melawan kenormalan zaman moden yg secara ironinya masih kolot ni...SORRI i emo. ppl who knows me know that it is not abt sthg i want or i dont..ok so maybe this dude dont know me at all. trust me i want it more than anything now. but this is me accepting that some things just wont go my way, and that Allah has better plans for me, so pls dont make things more difficult for me than it already is..i've got enuff makcik2 and nenek2 to worry me thank you~

so unless ppl got sthg good to offer, they better just shut the *freaking* up~

2:44 PM

6 friends sharing their thots

badminton session yg syok!!

and so the annual sports thingie has started...had our training again today. we had two courts-one court was like designated for us the women's double n the mix double! kira main direct lawan ngan mix yg dok bertukar- tukar partner tp kitorg maintain dua org..mmg dah fix pon kitorg ni partners for women's double...mmg syok training gila2 tp penat yg ampun laa..maybe betul aaa exercising ade release this hormone yg bleh kurangkan sakit sbb abes main je rase cam sakit tengkuk dah kurang..bravo!tp masalahnye....ptg td around time abes keja tu mcm rase lain mcm kat dada...chestpain? ke org panggil..cam denyut2 gitu esp. time tarik nafas...x biase kena cani actually so i'm a bit puzzled..balik from badminton, mandi2 bila baring n try nak tidur tu mcm sakit dada tu makin terasa plak...aiyaiyai....terlebih layan badminton ke? esok kalu sakit lg..kena ke jumpe doc? agak malas...dahla esok ade volleyball game, x sampai hati la plak nak m.c..kang kalu m..c keja, tp pg dtg main volleyball kang jadik issue plak kang..huhu...dahla esok mcm start balik ke aktiviti 'fizikal' kat production line tu... ;-(

Labels:

12:30 AM

0 friends sharing their thots

Monday, May 2, 2011

lunch talks

dlm sebulan ni sembang-sembang time lunch mcm xde topik lain..asalnye mmg si pjg dua org gang makan time lunch ni both are engaged to be married this year, so makin dkt mcm makin byk citer ke arah2 itu..tp somehow xde la kerap sgt citer tu..tp dtg plak lg sorg yg br balik dr training kat nihon. yg ni pon same, wedding dah soon...da tiap2  hari citer benda tu..seyes x tipu, HARIk-HARI ye. ari ni pasal hataran, esok pasal cincin, lusa pasal baju, tulat pasal pengapit, esok pada tulat pasal catering..pastu dia rotate balik the subjects...sampai one point citer pasal 'family planning' pon leh jd topik'! SEYES! i'm not biased, so if kawan2 pempuan citer pasal tu pon aku x leh masuk, lagi la kalau guys. fair n square kan.bukan x matured la nak discuss the subject but agak2 la kan, not on an open table kot. at first i thot maybe kejap je kot condition ni.:sume tgh excited planning their big days..tp dah masuk sebulan ni X abes2..guess its different kalu ngan girls tu ade la topik aku leh nyampuk kot...ni tak..lama2 leh jd out of place...lps sorg bulan 6, sorg lg bulAn 7 kot,pastu sampai sorg lg bulan 10 ke br nak abes citer? ke pastu sambung pasal post- wedding plak?pasal family planning lg??! huhu..aIyaIyai....layan je la i guess selagi bleh..bila dah x bleh, tpakse blah la...tsk..

9:40 PM

10 friends sharing their thots

neck pain...

not so great news from home...waktu drive balik kampung last saturday tetiba terasa cam sakit tekuk/leher..memula sikit2..by the time bgn ahad pagi dah makin terasa..buat2 tatau gaklaaa tp sakit tu dah level xleh ignore. esp.sakit bila nak pusing kepala ke kiri & kanan. tu yg time drive pon agak leceh bila nak kuar simpang, susah nak tgk keta dari both sides! ni nak drive balik kl japgi ni...camne? for the first time in many2 years maybe this time around kena gak gi jumpe doctor..urrr kad klinik pon dah xde, nak buat baru ganti yg ilang x buat2 padan muka! hopefully cuma tergeliat urat je ni nothing serious...by petang/malam ni kalau x baik maybe kena gi gak la klinik...tp papepon nampaknye kena gakla drive balik ari ni :-(

7:17 AM

0 friends sharing their thots