sitting, waiting and wishing

Friday, October 25, 2013

Bonus hikmah!

Jumaat br ni pembentangan bajet 2014.
Sibuk self-claimed pakar2 ekonomi menterjemah itu dan ini..mcm biase i dont care much.
Tak ada kesempatan nak dengar atau baca..sibuk bekerja dan tidur. Haha.

Kebetulannya, hari yg sama adalah hari gaji bulan ni. Unlike previous company yg fixed paydate, company skrg ni kena main teka2..kdg2 awal 25th, kdg2 27th..tatau camne diorg kira.
Pastu ikut bank plak...yg bagusnya ape2 bank yg ade branch kat msia ni buleh guna. Kalu international bank mcm citibank ke paling cpt masuk. Mcm i bank sotong paling lambat..
X kisahla yg pentingnya gaji masuk!

Yg specialnya bulan ni nye paycheck ade extra sbb bulan oct company bayo 2months salary. Sort of bonus la. tp x panggil bonus pon...
Bonus is performance based akhir tahun nanti..and mmg really performance based. Secara average nye sumer x dpt, only excellence few je dpt. Aha. Baru betul performance bonus!
bukan mc based or quota based bonus. Hihi...ouchh!

So melihat figure paycheck bulan ni..walaupun figure nye x sebesar bonus tempat lama, masih boleh tersenyum and rase puas hati.
tambah lg bila kerja keras standby for colleagues turut berbaloi.
Rase well deserved and appreciated.
Tak percaya yg duit bukan segalanya - or in this case bonus bukan segalanya? Ini buktinya.
Ke just nak menyedapkan hati sendiri? Well mungkin jugak..siapa lg kalau bukan diri sendiri.

So what do i think of bajet2014?
i dont think anything. Sesiapa yg dpt manfaat sikit atau byk, good for them. Aku sendiri dah dpt byk manfaat sejak 31 tahun lps.
Yg biasenya mulut pokpek mcm bertih jagung tu aku perasan bukanlah golongan susah sgt, tp golongan yg dengki pada golongan lebih susah yg mendapat manfaat yg bagi mereka sebenarnya sedikit, tp yg sedikit itula yg dijadikan modal bicara. Golongan yg sebenarnya tak susah tapi obsessed nak mengatakan diri mereka susah! Takut sangat kalau dlm simpanan xde ribu2, rumah takde sebiji dua, dan harta barang sekepuk.

Now for me selagi ada kudrat 4 kerat, kewarasan dan kebijaksanaan serta berbekalkan rezeki dan berkat dari Nya, insyaAllah kalau tak kaya pon, biar hidup seadanya, tak menyusahkan sesiapa itu sudah cukup.

X ambitious?
Ambitious itu subjektif, everyone to its own.

6:29 PM

0 friends sharing their thots

Sunday, October 20, 2013

Mimpi

10:03 AM

0 friends sharing their thots

Sunday, October 13, 2013

Messy dreams.

our mind is so simple yet powerful.
I must have been thinking about someone too much lately he comes into my dreams.
Keeps waking up every hour, and he still comes back..last night was the worst, there was a complete story by morning.

Demm yuhh..u made my life miserable that i cant feel anything now.

And now u're messing up my sleep?

8:21 AM

0 friends sharing their thots

Saturday, October 12, 2013

Selfish or selfless?

Selfish pain..or selfless pain?

3:29 PM

0 friends sharing their thots

Happy birthday dude.

Its somebody's bday today and yet again i hv this card sitting on the table that i probably wudnt send. Yet again.

8:44 AM

0 friends sharing their thots

Sunday, October 6, 2013

Masalah negara!

Seriussss kesian dgn org yg tidur nye berdengkur kuat..mcm2 bunyi ade. Siap ade rhythm..fufuuu...

Tp lebih kesian lg pada diri sendiri yg x bleh nak nap@tido time break bila keja malam sbb terganggu dgn bunyi2an itu..
menambahkan stress je.

Serius xleh wat ape2 kerrr masalah dengkur ni...seyes...
helpppppp~

5:04 AM

0 friends sharing their thots

Wednesday, October 2, 2013

Funny heart.

My heart is funny, it misses someone it doesnt even know.
my heart, ok. Not me.
And i know i cant let it.

Even as someone used to say.."kalau tak dipancing mane kan dpt siakap masak 3 rasa nya..?"
What derr...lame methapor?

I'd rather not have ikan siakap tiga rasa at all than tasting some rotten fish and fell sick in the end.

Be strong ooi!

8:46 AM

0 friends sharing their thots

Tuesday, October 1, 2013

Link to my open blog.

http://pinkbagredshoes.blogspot.com/

Updated the entry for my perhentian encounter in the blog above. Sedang mencari jalan camne nak import je blog post itu tapi x berjaya.
Chiawws.

6:25 AM

0 friends sharing their thots