sitting, waiting and wishing

Sunday, July 31, 2011

emergency call.

having trouble sleeping because of the dogs barking..bunyi mcm betul2  dpn pintu. pastu bunyi cam pagar kena bukak pon ade..waaa..tetiba terfikir, kalau ade pape time tinggal sorg2 camni, ape nak bwat eh? call 911? secepat mane diorg nye respons? selain tu sape yg aku leh call? jiran2, ermm dgn segannye aku x kenal sgt pon..takat sapa kdg2 kat luar rumah, nama pon tatau, no tepon apetah lg. got a few guys from work nye number, agak2 kalau desperate who wud i call? sape yg leh harap  n x freak out kalau dpt call tgh2 mlm camni? :-(     note to self, need to find out the phone no of bukit sentosa police station, which is actually just abt 500mtrs from this houese, thats probaly the most reliable emergency number i shud keep...for the time being, will try to go to sleep.

12:56 AM

3 friends sharing their thots

Saturday, July 30, 2011

new experiment - baked durian cheesecake!


new experiment - durian cheesecake, baked version!
since the chilled one mcm so delicate nak jaga, difficult to bring to places sbb cpt jadik mushy biler not chilled, so i thot if ade yg baked version kan senang. so biler ade some extra better waktu buat the usual chilled version today, alter sket the batter then bakar cam cheesecake biasa dalam mini aluminium cups.

wallah ~

6:38 PM

0 friends sharing their thots

durian cheesecake!





its the durian season again!

k.linda pernah mintak butakan dulu, tp x smpt buat season dah abes hehe..so this time around tak buang masa dah, cpt2 tanye if dia nak.

so this is for k.linda, first official full-size order.
actually dah buat smlm lagi, sbb malam td gi tgk movie, tak smpt.

9"x1.5", weigh about 1.5kg (maybe more!) ..still mcm experimenting tp this seems to be just nice for a 9" cake, kalau ringan lagi nanti the cake rendah sgt, not nice.

ok, so will be delivering the cake now.
then balik umah make another one for jem to deliver tonight, another mini one for amal, and the brownies too for tomorrow :p

daa~

p/s: owh the price btw..rm60 for the full size.

11:26 AM

0 friends sharing their thots

Friday, July 29, 2011

x sedap badan...

ok, asalnye agak frustrated x dpt join the fun gi tgk bola live kat stadium...tiket abes satu, xleh cuti ari ni sbb smlm baru cuti pon satu. so kekyoku layan la kat 'stadium' kat umah sesorg. tv wat hal plak, sampai naik sakit tangan mengetuknya br nak kuar gambar. tu pon kdg2 separuh jek grrr....mmg dah time aah. tp ekceli, naseb baek x dpt gi, i got brownies and durian cheesecake order for tomorrow and the weekend. huhu..so sambil nengok bola kat tv yg sewel tu ( every likr 5mins kena ketok!!), sambil whip up 2 batch of brownies - both for tomorrow, order from a colleague and vendor each. dua ketol bakar back to back, tu pon kena tunggu yg first one sejuk sketkan, kuarkan from the tin sbb ade satu je tin that size huhu..lps tu plak, kerjakan plak durian beli kat dpn tesco ptg td. 3 bijik yg selonggok rm10, then lg 2 biji timbang abt rm12. hoho....bukak sumer, letak elok2 lam bekas, after asingkan abt 300gm isik utk one big durian cheesecake! 300gm isi tu byk ye kawant2, dlm sebijik durian nye isi setelah dibuang bijik, aku siap kawenkan dua bijik duyan yg lain kaler dan rase! hmmpphh. by then bola dah finished pon, sedeyla kalaahhh walaupon k.f a.k.a apek main dgn cemerlangnye! harapkan si hadi, gunalan ngan safee sali jek, susah betol nak gol. dah gol pastu bolos lak adehhh...kalau dah terang2 one-to-one keeper ngan shooter, kalau x gol tu kira ajaib laah. nway, pastu aku tukar mode from brownies to cheesecake. chilled durian cheesecake! ni utk k.linda, nak amek sabtu pagi. since kek ni elok chillkan satu hari, dan esok malam plak ade movie date lagik, hehe..so to be safe buat siap2 mlm ni. sabtu nanti leh anta awal2, then wat plak one for jem nak petang sabtu, a mini one for amal. owh and also brownies for amal. kena start awal pagi laa sabtu ni maknenye, if not nanti xleh nak ke mane dah. if smpt sabtu nak gi fabric fanatics bazaar at subang parade, hunting kain for my laptop sleeve. petang lak kol 5 janji nak pass durian cheesecake kat jem at klcc, and hmm ada jogging date at the park..ermmm yg x sure jd ke x ekceli. kalau x jadik, nak lepak starbucks klcc lak lah. ubah agin haha. dah bosan the curve nye starbucks. owh and title kat atas tu, today ekceli feeling kinda weird. perut sakit, cam berangin smcm..rase loya jek dan sakit kepala.kadag badan rase  sakit cam berdenyut-denyut, mata panas..ape pulak la ni...td busy buat brownies n cake cam x perasan sgt, ni lps telan eno ngan 100+ mcm naik loya balik..aaaa...

12:38 AM

0 friends sharing their thots

Wednesday, July 27, 2011

things to do today!


ok ari ni cuti, alasan nak bawak keta gi kedai setel ape patut.
tp other than that, mcm2 kena buat ni ekceli.

still bermalasan kat umah pon ekceli, rase cam syok jek malam td berjaya tido lmbt - 2am!
tp tu pon sbb occupy diri buat mcm2. sambil tgk tv, sambil whip up a batch of banana chocolate muffin - thanx to kak linda for the ripe bananas. dah terlalu masak tak sure ok ke tak kalau goreng or wat pengat. so as usual, google is my friend :-)
then tetiba teringat la inti karipap wat last week tu, ade lagi sebekas, so ape lagi uli la plak karipap nye dough.
sikit je pon, tp end up dpt dekat 20 ketul gak, sampai last2 dah tak larat buang jek baki inti dan dough tu huhu.

so basically..here are the things i gotta ( want to?) do today...

- breakfast ( goreng karipap dan panaskan muffins yummm!)
- kedai tayar dpn umah ( change brakepad, balancing etc)
- if already lunchtime, then lunch first kot.
- gi bank bayo duit keta. those yg online sumer dah setel pagi2 ni atas katil, thanx to online banking~
- towards kl...gi digicolor beli album corner, weekend ni nak pass to owner.
ni semua wajib~

- then basically gotta find a shopping place, hv some wedding present to buy. as usual me the present-buyer. used to love the job, but recently thought maybe shud quit, dah tak larat nak angkut hadiah berat ( buying for the whole office so the present normally beratus-ratus so the presents tend to be BIG!)
- owh and rase2 cam kena gi stadium shah alam or pj, mau carik tiket harimau malaya, nak ikut org gi esok, tp tertinggal train beli tiket :-(
sedeynye..kalau ade org teman cum jadik body guard kan senang, xyah susah nak cr gang..

then br lah leh rileks.
ade masa leh lepak2 mane2 starbucks get a shot of my fav. frappucino - next week dah puasa hehe.
hmmm...mmg kena sit down online somewhere pon, still have the resume to update. kat umah xde focus.

10:00 AM

0 friends sharing their thots

Tuesday, July 26, 2011

sambung mimpi?

..agak2 kalu tido awal, leh sambung mimpi semalam x? huahua..xde keja! btw..esok cuti spt dirancang. time apply cuti td br perasan kerapnye cuti this year! setiap bulan mesti ade cuti skali. kdg2 selang 2 weeks dah cuti, mcm kali ni lah. br jumaat 2 minggu lps cuti balik kampung, esok cuti lagi. hoho..kalau dah  14 hari cuti lam masa 7 hari, x ke kerap namanye? ermm tp tu termasuk compulsory annual leave gak la kan..cuti yg ikut jadual company. ni pon da kira2 ni nak cuti bulan puasa huhu..esok yg wajib gi kedai setelkan tayar jek. lain2 sumer urusan sunat, cr alasan nak merayap kebetulan gaji pon dah kuar hoho. k lah, baik aku turun basuh baju..tgk tv ke layan pape kat laptop ke. if not, ade harapan tido lagi 10 jam ni!!

8:15 PM

0 friends sharing their thots

mimpi, mainan tido?

hmm..not exactly the first time mimpi pasal ni. tp first time mimpi dgn sgt jelas dan mc pjg jek mimpi tu-ke maybe sbb tido pon lama heh. bgn pagi td dgn perasaan pelik. mimpi nikah! setting mimpi tu drpd suasana sibuk2 rumah tgh rewang, siap kalut2 baju tak siap..siap nampak jelas lagi baju kaler ape, rupa cane. sampai la ke sessi mekap2, ade photographer siap. then last scene sebelum terjaga, suasana upacara nikah. seolah aku duduk beberapa kaki di belakang si lelaki, tak dpt cam lak siapa dr blkg tu. leh nampak abah dan tok imam - abah serah pada tok imam utk nikahkan. kawan yg menemankan sebelah aku pon leh nampak jelas siapa, begitu jugak family and friends lain. penah gak dgr org kata, x bp baik maksud mimpi berkahwin ni.. Nauzubillah. atau mungkin sbb aku fikir sgt? tp rase mcm tido slm tanpa fikir ape2 pon..yg geram, dlm mimpi tu elok je pas nikah, time dia pusing nak menghadap aku kat blkg tu mcm ade org cuit bahu pastu aku pon terjaga..tsk x nampak laa wajahnye. bleh tak aku try tido balik nak sambung mimpi, tp of coslaa x jadik haha. x lama tu, dgr azan subuh :-) Sekian, mimpi mainan tidur saya.

3:09 PM

0 friends sharing their thots

sleeping not so beauty..!

penyakit tido still maintain! malam tadi again slept for a good 10 hours! balik keja still terang...lepak2 tgk tv, pastu maghrib naik bilik sambil kira2 nak masak for dinner, since perut agak lapar, dan xde mood nak tapau or makan luar. ingat nak goreng spagetty bodo jek pon. tp lps maghrib tu baring2 jap pastu terus layan mata sampai pagi woo..sedar2 dah azan subuh. tsk2. sampai isya pon leh telajak...tsk. ari ni pon gi keja tumpang hsemate, esok br amek cuti nak gi kedai taya tukar brakepad, wat balancing skali. alasan je mau cuti, dok opis bosan xde keja haha. kalau rajin leh aa singgah jpn wat ic baru-ic lama cip nye dah rosak dan karat! pastu nak gi kedai photography kat j.ipoh beli barang2 lagha, dan maybe singgah lhdn jln duta jumpe adik, amek seluar2 keja yg tetinggal kat kg ari tuh. konon nak mintak mak kecikkan pinggang, skali tetinggal daa..weekend ni dah last b4 puasa ye. mcm dah lama x lepak starbucks sambil baca buku, main2 gambar dan minum dark mocha frapp yg oisii.. weekend ni leh la layan satu round b4 puasa. mcm free jek lgpon ~

2:59 PM

0 friends sharing their thots

Saturday, July 23, 2011

brownies for potluck!



ok..this will be a very2 brief entry as i am running out of time to pack and leave the house.
dinner with besties plus one and two at the best japanese buffet in town, munakata at kl life centre. a midnite movie later one - watching harry potter!
then sunday morning, have a lil street shooting xtvt planned with some camera addict friends. meet up time is 8am at pelita klcc, so uhh it will an early day!

maybe sampai tghari kot jalan2 carik gambar, then petang having a potluck hang out at naza's @ putra heights. semangat mau pizza party :p
and i made some brownies for the potluck, as shown in the pics.
nampak sedap kan?
i got to taste a bite, and trust me, it is heaven!!

btw, its called *over the top brownies*
- double choc brownies topped with creme caramel-
well, double choc for the cocoa and choc used in the brownies. and the caramel topping, just makes it over the top!


4:27 PM

0 friends sharing their thots

Wednesday, July 20, 2011

Hisashiburi no pizza!




lately penyakit asyik tido jek bila kat umah..balik from opis still ade matahari, tp rase cam mandom giler. kalau dulu leh ngadam pc berejam-jam tp now cam malas nak on pon..end up pas mandi2, baring2 pastu tido sapai pagi..monday baru ni pon sama,10jam owh tido. mandom2. so mlm tadi b4 balik dah plan awal2 nak masak. memula smlm ade idea nak wat karipap byk2, pastu leh goreng for breakfast! yg lebih leh freezekan, aa best aa hari2 sarap karipap homemade. tp by petang dtg lak idea nak buat pizza, ni sbb teman org gi domino's la ni tsk. leh jek beli,murah n senang jek, tp sbb dah plan nak masak kan..so balik keja beli bahan2 utk karipap n pizza. tp end up wat pizza jeklaa..buat sendiri tomato base utk pizza tu, which end up berlebih byk giler. ok gak simpan lam fridge, pasni senang nak wat pizza or pasta. crust plak, guna resipi mauripan. rase cam jadik jek naik cantik. tp time bakar tu silap besar x guna loyang biase, aku pi bakar atas loyang berlubang jarang2 tu, direct heat yg melampau bhgn bwh crust jd berkerak plak..last2 before makan tu slice out dulu kerak tu ngan pisau haha. seb baek roti nye tebal, so dah jadi mcm thicn crust pizza lak heh. the homemade sauce is a great success, tambah lak ngan topping mushroom, sausage and mozzarela cheese yg tappuri, mmg agak syokk. 3 keping skali hadap. hmm...sumer bahan ade lagi ni kecuali crust, rase2 mcm leh wat lagi hari ni ke esok ke. yg penting mlm ni pon insyaAllah x tido awal, ade org order cheesecake brownies. pastu ca gatal nak try way lemon meringue cheese cupcakes gak :p

8:26 AM

1 friends sharing their thots

Tuesday, July 19, 2011

cakes and brownies!






haaa..nak tau tahap 'free' aku cane skang? sampai aku leh update blog (pakai phone jek!!) camni hehe..agak2 cam nak publish iklan kat f.b camni..start with these cakes & brownies first, others by request kot. penat gak nak decide price for each. overprice kang org xnak,underprice kang nanti aku lak yg penat kan..ni pon set price based on modal and benchmark harga kek2 di pasaran, slightly lower even. btw yg size 6 " X 6" tu agak2 je, rasenye besar sket kot maybe 7"..cam nak wat blog for this gak, tp nanti bykla plak blog nak maintain, yg ni lagik yg photography lagik..so start maybe with f.b. delivery and pick up akan difikirkan camne..am thinnking free delivery within rawang, minimum charge within sg buloh, mutiara damansara area. ape kata anda?

11:46 AM

4 friends sharing their thots

Monday, July 18, 2011

kata hati.

pejamkan mata dan cuba rasa. apa dalam dada, apa kata hati....sunyi sepi.  

10:24 AM

0 friends sharing their thots

Thursday, July 14, 2011

maiden custom album!!











yey!! your's truly first custom album dah siap! smlm gi amek kat j.ipoh, dah expect the worst dia lmbt siap sbb selasa call dia kata x siap lagi..da down dah. skali smlm dia call kata dah siap...xleh tunggu dah. bedesup balik after keja dalam 5 menet sebelum kol 6pm, kena kejar sampai b4 7,sbb kedai tu close at 7!luckily xde sangkut memane....sampai giri2 around 6.45pm, belom kol 7 dah setel sumer. hmmm..kalau ade gang ni leh gi jln memana lepak dinner ke, rase cam celebrate jek..tsk..tp sorg2 jek balik jelaah. ngeri gak nak balik terus, peberet time jam tu esp. area j.kuching and templer before masuk rawang. dahla ngantok..mmg phobia drive time x bp segar skang ni. tp Alhamdulillah sumer smooth. by the way, the album is quite nice, happy with the outcome. gian nak wat lg, tp nak wat sendiri2 punye pelik lak..hmm maybe later can la, jd portfolio utk tunjuk kat org..tp for now, gian nak wat album utk org. for weddiing ke, kids ke events ke...leh dpt upah, br ade motivation kan :p

2:25 PM

0 friends sharing their thots

semut jahat!

aa..syahdu gila. smlm right after work terus drive gi jln ipoh, amek custom album da siap. luckily jalan smooth je pg balik, by maghrib dah sampai rawang. ja sket la kat pekan, ramai sgt org benti beli durian! nways...std aa time2 lapa tu, singgah psr malam jap, tp puas round sampai 3 kali satu pon x menarik rase..beli air laici jek minum sampai kembung. hmm..yg sebetulnye, x rase nak mkn bungkus2 ni. kalau kat kampung lain aa..syok balik makan reramai. end up jln plak gi kedai nasi kukus ayam dara, tapau sebungkus, nasi separuh tp ayam besar..haha. at least yg ni for sure sedapnye, kompem. sempat adik ayam dara tu tegus " yg selalu tghari tu, abang ke?" ...aku blurr, " abang? x laa..kawan.apsal ade rupa ke?" budak tu gelak pulak.." x..bukan abang tu, abang ehem ehem.." CESSS..aku gelak jek. canela bleh terlebih blurr. br jek 3 kali makan kedai sama ngan meber berdua (sbb yg lain cuti honeymoon sumer~!) dah kena speculate. ni br budak kedai makan..belom lagi org sekeliling lain. hmm..masalah jugak ni. for all i know sumer pakat assume camtu, makin jatuh la saham gua..tsk2. tp tu lom sapai kisah semut lagik. balik umah, mesi nak mandi2 lu, x best nak makan rase cam crap gell. tp lps mandi lak mcm dah jd penyakit skang, mesti nak baring..pastu waaaa sedar2 da tgh malam. xkan nak bgn makan kot..walaupon perut lapa giler. so dok pk xpelah pagi esok leh bawak ayam dara tu gi opis, makan ngan nasi lemak bungkus, nasi kukus tu buang la kot. tp turun dapur, tgk2 sumer da kena hurung. hmm..xde rezeki. pegi keja dgn perut lapar dan perasaan syahdu. penat2 beratur tunggu ayam goreng; utk bg semut makan....

7:42 AM

0 friends sharing their thots

Wednesday, July 13, 2011

sugar pangs!!




these few days dok craving for sweet stuff..paling pelik, tingin coke, rase mcm leh teguk abes sabotol kalau dpt my hand on it. ni pelik sbb normally i dont drink coke, gi mekdi pon selalunye replace ngan air lain. sbb minum coke selalu buat aku hiccup! tp mmg pon masa2 cani ade tendency nak tingin menda tu..guess its the sugar i'm craving for. nak jugak choc ice cream, durian..and cheesecake! but agak suda bosan with my own cheesecake..secret recipe pon ala2 x bp puas hati..then thanx to yummy mummy, smlm bertambah-tambah la tensen! balik umah awal giler kot..by 6.45pm dah siap mandi tu haha..how often does that happen? berazam ni xmo tido awal, so pas maghrib tu dah siap2 angkut laptop ape sumer turun bawah. dok leka wat keja sambil tgk tv sabil tingat2 gak cheesecake tu tp malas ya amat..saje wat2 leka. benda2 tingin ni selalu ngada2.lama2 dia ilang aaa..mcm coke, dah x rase nak mkn dah pon. tp gatai dok tgk afc, tetiba ade plak nigella wat choc brownies. waaaa....tetiba brownies pon nampak sedap.. so last2,wat keja sewel lg tgh2 mlm tu dah dkt kol 11, masuk dapur. takat bahan brownies, mmg sentiasa ade. so sbb tingin nak cheesecake dan brownies, ended up making a batch of cheesecake brownies- combo of choc brownies and cheesecake! first try and owh it turned out so super dense, moist and yummeh!!! i'm a happy woman, at least for today~

8:02 AM

0 friends sharing their thots

Tuesday, July 12, 2011

OVERSLEPT lagi..

tsk. overslept again. wasnt suppose to sleep early last nite, got stuff to do. but ended up 8.30 lelap jap sedar2 dah midnite. pastu terusla tido sampai pagi, tho cam tido2 ayam asek tebangn je (sbb dah telebey tido?!) was supposed to settle things i cudnt do during the day even tho i almost got nothing-NADA to do at the office. things i want to do sumer xleh wat kat opis..edit personal photos, update c.v lagi laa..penah gak cuber wat tp xleh focus. maybe can try today huhu..tulah skrg dok umah xde lain mesti nak tido jek..its like the easiest thing to do to let time pass quickly. lembap aa oak cani, siag kat opis pon xde mind simulating activity, balik umah tido jek pulak..maybe kena guna taktik lepak mane2 cam wiken gak :-| OR maybe shud amek cuti saje2 lg?

9:55 AM

0 friends sharing their thots

Monday, July 11, 2011

monday blues..

isnin yg sungguh mandom akhirnye sampai ke hujung..agak pelik balik awal, belum 6.30pm dah sampai umah..siap singgah kedai beli karipap sardin frozen, nak goreng utk sarap esok, lately mmg gila karipap, cant get enuff of it...badan rase semacam, perut bloated giler, sumer tanda2 da dkt tp x mai2 :-(..jarang aah exceed 28days..in fact esok dah day 31. tsk tensen..ni sumer my biology clock talking la ni. tsk...lapar tp mls nak dinner..tido jap la kot. bgn balik hopefully to settle some stuff..photos melambak nak edit..penting jugak kena update that long overdue c.v..dah melambak save jobs kat j.s, kena start hunting now kalau nak tukar environment by early 2012...cos by experience, lps masuk bukan 3-4 kompem malas nak carik dah pastu delay lg la setahun. dah cukup kot. masa utk move on.

8:13 PM

0 friends sharing their thots

deep 10 hours of sleep..again cos i was too lazy to eat.

aa..last month short lg seminggu dah dtg, this month dah 30 hari x dtg2 plak! siap mimpi2 mlm td cuma yg pelik lam mimpi tu dia x dtg sbb aku dah kawen, so mcm 'big news' la kan..dlm mimpi siap jln2 ngan laki gi pasar mlm, cr belimbing buloh, ngidam nye pasal. owh tp x nampak plak muka laki aku tu..haha..ok, so scientifically this is pms getting to me. emotionally, ni sbb these last week or so i've been surrounded by pregnant ladies, new mothers, trying-to-get-pregnant-ladies..and most of all, cute kids! aa stress2..if there is one thing in life i want but cannot have, this cud be it :-(

6:51 AM

0 friends sharing their thots

Sunday, July 10, 2011

ticking clock!

the clock is ticking and there are no prospects on the horizon..maybe i shud freeze my 'eggs'? LOL.

5:17 PM

0 friends sharing their thots

Thursday, July 7, 2011

skk

i hate my weekdays now..weekends too sometimes, but weekdays the worst. most of the time it feels awfully silent and cold...most of the time i drag going back home straight home, knowing i'd feel down trying to figure out what to have for dinner and stuff..its been forever since i hv that heart to cook for myself, cos when i do i'd end up cooking a whole lot with no one to eat ad then i'll feel down abt that..i do go out for dinner with hsemate smtimes when our time overlapped, and we both feel like it but honestly once i'm home most of the time the system just slows down on me..there were times when i try reminiscing old times by asking that dude out for casual dinner after work, but after a couple of times of 'no', think i got the hint. i know my timing alwayS sucks, as i always make it random. yelah if i really make a plan & ask him ahead of time then it wud be too serious la kan? and to hv him asking me instead, probably will never happen laa. these days it always come down to forcing myself to go to bed early to shut the hunger off( ..and the yearn for companions?),wishing that the morning comes around faster. sleeping too much, and not doing anything productive is definetely not good not only for the body, also for the heart.....So whats for dinner tonite? maybe another good night sleep.

7:09 PM

1 friends sharing their thots

Sunday, July 3, 2011

panjang umur..


i had a near death experience today..serious. kalau bukan sbb umur aku ditentukan Allah masih panjang, mungkin mlm tadi korang dgr berita aku eksiden teruk, probably fatal.

biler track balik...mmg aku blame diri sendiri pon. been pushing myself too hard these days, and smlm was the day i put myself to the limit.
the night before that kan aku tgk midnite movie, balik umah kol 3am, then sakit gigi lak suddenly probably from too much popcorn so ended up maybe fell asleep around 4am...
pastu pagi2 6am dah woke up, siap2 gi taman melawati kl, ade paintball match for our department sports thingie at 8am..ya rite la. mcm biase kat sini ckp kol 8 tp kol 10 baru mula pon..mmg geram utk org2 yg selalu follow time.

anyway..paintball finished around 1pm..terus makan packed lunch kat situ gak...pastu aku stay lak masuk lam battlefield bawak kamera waktu diorg otai2 main friendly game abeskan pallet. aaa time ni laaa byk giler kena 'tembak'..peluru sesat yg dok kena tpt2 yg sakit lak tuuu tsk. lebam2 gak laa..

around 2pm gerak dr situ..siap dah mandi2 salin baju sumer.
as planned then i went to this place kat jalan ipoh, gi kedai photography service, hanta album utk dicuci. first try, mcm2 gakla nak kena kompemkan time tu. and luckily tak sesat nak gi situ..tho aku dah byk kali pegi, selalu gi ngan org, x penah drive sendiri.

settle sumer around 3.30pm...
aku dah start kira2 mane nak gi pastu.

ikut badan dan kepala, mmg i shud've went straight home. mmg time tu pon dah ngantok, dan badan penat. tp lately kan aku cam rebel xnak dok umah. tak suka. rase sgt mandom. and knowing that takde org kat umah pon wiken2 ni lglah buat aku xmo balik. like it reminds me of sthg and it wud make me sad. ok kalau aku lepak s'where sesorg pon cam lonely gakla tp at least bosan2 aku leh look around observing ppl, baca buku..and get sthg done. kalau dok umah i wud end up bored and tak buat ape pon.

ok so thats my excuse.
ended up pastu i went to my usual place these days - the curve. naik je from parking, dah tak gi jln2 tgk kedai dah pon. terus gi Borders, get a fix of coffee, then amek port kat lam starbucks. bukak laptop (these days gi memane pon mmg bwk lappie), and start wat keja. by 'wat keja' i mean edit2 photos la..edit here and there pastu update blog yg lagi satu, update flickr, wifi laju lak tu syok giler. xyah nak cucuk celcom berukben pon.

aku end up ngadap lappie sampai maghrib...pastu sambung balik kat borders lepak lak browse teh books.
found this book yg sounds like its mocking me (??!) but that will be another story eh..

ended up i lepak there untill around 9.45pm..tu pon sbb perut dah bunyi2, br tingat x dinner lg. the only thing i had since packed lunch yg x seberapa tu was a shot of mocha frapp.
no wonder perut berangin.

so finally barulah nak balik..took the usual jalan lama - selayang -templer - rawang tu. tempted gak nak singgah tapau nasik lemak kat selayang dgn perut yg sgt lapa tu tp waktu lalu mcm dah ngantok giler dah, dah x sabar nak sampai umah jek..
i have to admit mmg ade moments tu mcm nak tersengguk-sengguk jek..tp never sampai terlelap la.
sampaila dkt traffic lite dgn ngan aku nye office. time lampu merah tu siap dah terlelap..tp degil sambung drive gak. mcm sket jek lagi nak sampai bukit sentosa..lps traffic lite tu aku pasan dpn aku ade satu viva ni...follow je cam biase..and then mcm ade satu 'blank moment' after that. sedar2 suddenly dpn aku ade this one bas - kat situ mmg bas suka benti turunkan org pastu suddenly masuk je jalan. i must hv dozed off for a second time tu, by the time aku bukak mata mmg bas tu betul2 ade dpn aku like x sampai 2 mtrs pon. panic respons aku time tu, aku elak ke kanan, x smpt access blkg kanan nye condition, and dpn from opposite direction pon. dlm hati waktu mcm terlintas je aku nye life all this while, terbayang muka mak abah adik2. serious at that moment rase mcm ade jek keta dr dpn yg akan crash into my car sbb kat situ betul2 before bridge yg berbukit, x nampak from dpn.

tp apparantly umur aku masih panjang..Allah masih bagi peluang utk hidup. maybe reminding myself to take it slow and muhasabah.
lps tu rase menggigil cam xleh nak sambung drive padahal mata cam terus segar balik tu!
so i make a u turn, cari tpt terang sket kat dpn2 tu n stop. kalau aku terus jek, mmg xde tpt nak stop sbb from there to bukit sentosa practically is dark, takde ape kiri kana ade semak samun jek.

aku stop ade la lam 15mins kot..sort of trying to compose myself. flash back ape yg jadik and ape yg aku buat satu hari sampai badan penat gila and mengantok mcm tu lama2 i burst into tears. waktu tu la rase sgt alone and had no one. like if anything bad were to happen, anytime leh happen while i'm all alone. ..sampai skrg pon rase sgt sedih.

dah ok sket sambung drive balik...got home safely. lapa ke ape sumer terus malas nak layan. balik umah terus mandi2 then off to bed.

i shud learn to love myself more. i mean my physical self, not just my emotion.

9:10 AM

3 friends sharing their thots

Saturday, July 2, 2011

my other blog ~

eh btw..i've updated my other blog a bit.
will try to update more for more readers there..esp. related my photography work.

http://fhanaphotographism.blogspot.com/

7:17 PM

0 friends sharing their thots

Friday, July 1, 2011

change of plan!

-front cover-






-the back cover-
ahh..so much of going to the shop to print and then having the day for myself..
ended up spending hours touching up the layouts, sedar2 its already evening..going now means possible traffic jam on the way back. i cud go straight to the curve after that for the movie tp cam x best lak gi sesorg, nanti balik abes movie tah pukul bape. movie at 11pm kompemla 2-3 pagi baru nak balik..

ermm...guess terpakse la gi esok lps paintball. adoii bestnye busuk2 pas main paintball tuh nanti...
padan muka x siapkan awal2 the layouts..

nway, here are some of them..just simple stuff for a start. hope they turn out nice on the album :p

5:10 PM

0 friends sharing their thots