sitting, waiting and wishing

Tuesday, January 10, 2012

muhammad ilyas b.mohd firdauz

 salams!
hehe..oya obachang mode is officially on!
introducing our new hero, muhammad ilyas b.mohd firdauz.
klasik x nama? mudahan2 menjadi anak yg soleh dan manusia yg berguna kpd agama, bangsa dan negara ~
so saya sudah officially jadik makcik. additional pada 3 org anak buah angkat - 3 girls of my best-bestfriends amal&c.yam, now i hv a nephew!
now baru berusia 4 hari yek

owh, panggilan saya?sudah tentu lah Ciklong seperti yg dirancang hehe..lama2 rase cam seswai jek Ciklong tuh. pastu yg lelain pon ngengada tiru nak cikde and acik plak haha.
takpe ye baby ilyas, skang panggil Ciklong jek, nanti Ciklong dah ehem ehem kita convert jadik Maklong yek? ok? hehe :p

sempat gomol baby ilyas ni satu hari jek dr sabtu ke ahad. sbb dia lahir dah agak besar (3.85kg) seronok je pegang, x rase fragile sgt. siang baik jek byk tido..skali malam wah2, abes satu rumah xleh tido bukan takat ummi abah dia jek yg berjaga sbb dia dok bangun dan nangis nak susu every half an hour!
pastu asek poo je keja..rupanye newborns mmg kerap poo, alkisahnye.

ahad around 3.30pm dah keluar dari bangi, nganto adik ke TBS, kena balik sesorg pulak dia ke BP, sbb mak suddenly decide nak stay tunggu ummi ilyas dpt green light dr doctor utk balik kampung..ade follow up check up la plak.
hari ni akhirnya baby ilyas with ummi, abah dan makwe nye dah selamat balik kampung.
nampaknye kena tunggu sampai cny break la br leh jumpe n gomol2 lagi.

InsyaAllah kalau ummi n abah ilyas nak buat doa selamat ke aqiqah ke time tu blehla Ciklong join venture sekali wat doa selamat, sempena sebelum the february soul searching trip and kesyukuran sbb upgraded itu hari.




mata sepet sgt~

tido..

tido jugek..

tido lagi...

tido lahi oowh..

yezza finally ilyas in action! baru pas mandi ni ekceli ~



11:11 PM

2 friends sharing their thots

2 Comments:

ilyas is his name? awwww
ha tambah lagi sorg tergeliat lidah nak sebut semua, layla,alia,ilyas.! haha
yumsss newborn..me likey!

By Blogger yumyum, at January 11, 2012 at 9:07 AM  

heehehe mmg yumss.. Geram rase nak picit2 sampai nangis. Time cium pipi tu rase nak sedut masuk dlm2 ahaha.
Tulah korg nih nama pusing2 je baik girl or boy berpusing lidah nak nyebutnye.
Tgk ilyas ni first time teringat layla n alia time newborn, kan bulat kan.

By Blogger fhana, at January 11, 2012 at 11:18 AM  

Post a Comment