sitting, waiting and wishing

Sunday, July 24, 2016

Cemburu

Cemburu.
Mengapa perlu ada?

4:41 PM

0 friends sharing their thots

Friday, October 9, 2015

good bye

its been some time
but still i find
i'm struggling
with our last goodbye

i thought that this would last
now i'm living in the past
cos it's just me and memories
of how my heart would skip a bit
whenever you are near
and now you are never here

 before i find the strength to let this go
there's a couple of things
i need for you to know
your eyes are wonderful
your smile is too
your laugh is contagious
and your heart is true

 good bye.

2:13 PM

0 friends sharing their thots

Wednesday, September 17, 2014

Lesson for life

Kesimpulannya..
Bukan senang nak buat org suka kt kita..I mean suka, suka. X kisah mcm mana kita tunjuk kita suka, serius and sayang, kebanyakannya akan play along just for convenience.
Memang bermain dgn risiko bila kita mula merasa, dan mengharapkan orang tu satu hari akan rasa yg sama.
Orang lain boleh kata, be honest, x cuba x tahu, nanti menyesal etc.
Itu semua cliche.
Cliche yg lebih sesuai dimainkan dalam drama dan novel cinta.
Ok boleh nak amek risiko bermain dgn api, kalau rase if outcome nye negatif, xkan rase kecewa dan patah hati.

Patah hati, yep.
Untuk kesekian kali. Ceritanya sama je.
Apparantly I am too good a friend, ppl enjoy being my friend too much it stops them from seeing me as a woman.
Realizing that is like a stab to the already aching heart..so what am I supposed to do? Stop being ms.nice?
I gotta stop being every guy's bestfriend!

Right now it hurts so much all I want to do is cry.
Right now I wish I have stayed vigilant and did not get close to him.
Right now I wish I didnt pursue that feeling when I first felt it.
Right now I hate myself for feeling it at all..and for feeling weak for what happened in the end.
Right now I feel stupid for still having that slightest hope, that the future is a mystery and who knows? Seriously?
I hate it that I have to go through this stage again..in order to become normal and happy again.
Although it is as it is, this is the answer I've been asking Him, whether he is the man for me, it breaks my heart to realize that he's probably not, to realize that I finally have to let go from that wish that maybe he is the one.
To go from maybe to absolutely not.

Sakit patah hati ni almost terasa seolah olah sakitnya fizikal. Hampir terasa di dada setiap kali mengenangkan the what ifs and why nots. Air mata kalau boleh kering, x apa jugak.
Rasa macam nak demam.
Lapar tapi x lalu makan.
Sakit.
And it all happened di masa aku sedang melalui satu fasa baru dalam hidup..di saat aku memerlukan kekuatan dan dorongan.

Pengajarannya...
Jodoh yg sememangnya telah Allah tetapkan. Aku sedar mmg bukan mudah, dalam berjuta manusia lelaki dan perempuan, untuk dua orang yg telah dijodohkan bertemu dan bersama.
Mereka harus berada pada satu masa, tempat dan fasa yg sama. Mmg kuasa Allah je yg mampu menjadikan kebetulan itu!
Kebetulan yg aku harapkan berlaku kali ni, rupanya hanya salah satu drpd kebetulan dunia yg palsu, yg tidak ditakdirkan untuk berakhir dgn apa2.

Ya Allah.
Jauhkan aku daripada sebarang kebetulan palsu.
Bantulah aku melepaskan dia. Bantulah aku menghapuskan perasaan ini, secepat mungkin!
Dekatkan aku dgn kebaikan, dan kurniakan dgn sabar.
Jauhkan aku daripada kekusutan memikirkan hal dunia, berikan ketenangan dan dekatkan aku pada Mu.
Datangkan seorang yg soleh datang melamarku, kemudian baru lah Kau datangkan rasa cinta itu, ya Allah!
Pelihara aku daripada perasaan dan perbuatan yg sia sia..ya Allah!
Ameen!

10:28 AM

1 friends sharing their thots

Tuesday, September 16, 2014

Sabar & redha..kah?

Less than a week before my flight to japan..2nd chance adventure in Japan.
I am still asking myself why?
But the decision's been made..and there is no option for a u-turn.

Meanwhile..its between these last days here that it became even more difficult or shud I say, more awkward..

Its at times like these..when I wud just stare at his name on my phone, wishing to call, but wondering if I shud...
Ego? Or simply because i'm scared of saying something stupid.

Gaahhh..
Belum jauh sudah rindu, mcm mana nak sabar dan redha ni?

12:47 AM

0 friends sharing their thots

Thursday, August 21, 2014

Manis tapi pahit!

Penyakit apa yg boleh buat seseorg senyum dan menangis pada suatu masa. Penyakit rindu! Especially when you cant simply say "i miss you'.. This is not fun..this is what i wish i never have to feel. Kenapa perlu aku merasa? Manis, tapi pahit rasanya.

7:43 PM

0 friends sharing their thots

Thursday, August 14, 2014

Smile, tomorrow could be worse.

I cried when i pictured the moment i'd have to say goodbye, leaving with untold feelings and unfinished wish.

A month or so to go, ya Allah show me something, give me strength!

9:19 PM

0 friends sharing their thots

Monday, August 11, 2014

Sambungan..

..kesinambungan drpd cerita sudah.

Tenang kdg2 membawa bosan.
Dan itula yg berlaku yg memberi aku motivation to do new things in life.
I took up diving, i learned swimming..i went back into photography, finally making new friends yg xde kena mengena dgn keja.
And finally bila rasenye sudah cukup byk hobi2 ni..whats left?

..yg akhirnya membawa kepada episod baru yg bakal menjelma - going back to school  :p
mcm x percaya cos i used to think its not for me.
I used to think i'm not young to do it anymore, might as well keja kumpul duit.

Tp itulah.
Bukti nyata sekurang-kurang utk diri sendiri, yg masa hadapan itu rahsia Allah. Kita cuma merancang tp Dia sebaik baik perancang.
Dulu lps degree dpt sensei's recommendation to further masters but i didnt pursue the idea giving fundings as the excuse, when i actually didnt see it as an option cos i felt responsible for the family, adik2 skolah lagi and a part of cudnt wait to start a new life. Maybe find a life partner settle down and so on..

But as it turned out..i never got near that.
X menyesal yg aku balik atas rasa tanggungjawab tu. Alhamdulillah adik2 semua dah lps amd succeed, keja sumer elok2. Kecuali yg bongsu la still loooong way to go.
mungkin sbb tu Allah beri peluang kedua ni skrg.
I hv no reason to hold back.

Kali ni aku tak mahu jdkan soal setel down sbg faktor, walaupun ade sedikit kekusutan dlm soal hati dan perasaan dkt2 nak pegi ni.
Kali ni aku serahkan bulat2 pada Dia.
Aku selalu kata aku percaya pada ketentuanNya tp benarkah?selarikah kata-kata dgn tingkah laku?
Kali ni aku pilih utk bersabar dan teruskan cita-cita.

Kalau ada jodoh, 2 tahun pon tak akan ke mana, insyaAllah.
Walaupun hati rase pedih dgn hanya membayangkan ketidakpastian yg timbul..mcm2 boleh jd dlm dua tahun, tangan terikat x boleh buat apa2 dek kerana jarak yg wujud nanti
, bagaimana kalau yg terasa 'hampir' ini menjadi jauh? Apa saja lah usaha yg boleh aku buat dari sana?
Aku anggap ini ujianNya, sama ada aku benar yakin pada ketentuanNya.
Sama ada aku bersedia utk tawakal dan redha..
At the same time sehari dua ni aku mula nampak hikmahnya yg semuanya masih belum pasti.
Aku sendiri ada prinsip yg lebih suka supaya hubungan dipercepat kepada perkahwinan, tanpa cintan cintun lama2. Sedangkan pada masa yg sama aku juga agak skeptikal pada long distance marriage.
Bagiku x guna kahwin kalau pasangan tiada di sisi, esp kalau dah tahu keadaan tu akan berlaku pada saat keputusan diambil utk berkahwin.
Lainlah selepas kahwin baru tiba2 muncul situasi yg memaksa.

So honestly there is no easy way out either way.
yg pasti berdiri betul2 di hadapan aku skrg adalah cita2 yg bakal memberi peluang utk aku membela diri sendiri dan keluarga. Itu yg Allah beri skrg.
dan di suatu sudut adalah kisahku dgn dia yg masih penuh tanda tanya.
Malah dia sendiri sedang sibuk mengejar cita-cita dan membahagiakan keluarga.
Soalannya akan adakah peluang dan takdir utk kami saling membahagiakan?

Ultimately, kisah aku dan dia sudah tertulis olehNya, bertemu pon pasti ada hikmahnya.
Aku rasakan perubahan dalam diri ke arah lebih baik yg datang bersama-sama dengan rasa ini, mudah2an istiqamah dan benar2 ikhlas kerana Allah. Mudah2an juga rasa ini berlandaskan Cinta padaNya. Cuma aku belum tahu di mana hujung nya kisah ini.

Rahsia Allah, yg belum terungkai buat kami.

8:59 PM

0 friends sharing their thots