sitting, waiting and wishing

Wednesday, May 7, 2014

Master's application updates.

Seminggu kebelakangan ni..x senang duduk.
Tiap-tiap hari bukan courier website check documents for application sent on 04/29 dah delivered blom.
bunyi mcm awal dan selamat utk delivered by 05/08 which is the due date, untill la diberitahu oleh helpdesk yg lokasi kat sana tu covered by local agent (no idea what that means..), so public hol delivery x jalan.

Tu yg start x senang duduk. Japan's P.H 3rd ~ 6th..elok2 je 2nd br sampai tokyo.
Hari ni bgn je pagi2, follow up helpdesk on the concern and depa janji akan cuba deliver by 8th.

No, cuba is not good enuff. But mengharapkan yg since document tu dah kat nihon, harapnya derang ni 'typical japanese' lah. Pegang janji dan buat keja2 betul2.

Satu hari mcm x kucing nak beranak ( ehh..?), dok tgk website xde update. Seyes cuak.

Untill lah around 4.30,dpt email from the uni office, that they got the documents.

Ok lega, tp sesaat saje.
ade plak documeny x puas hati. Apparantly they want the original degree.
What thee..?

Ok, ekceli depa nak yg issue by uni, bukan copied.
dengg..number one, aku seyes blank x ingat mane pi aku nye file sijil.
panic mode.

Secondly, due date for application is tomorrow!

Nak nangis pon ade  :(

Terus hanta email to uni lama, request issue cert, and mintak send ke uni nak apply.
tah boleh ke tak..xtau la.

Pastu karang saty lg email reply email td  explain and request for them to accept the copy.
Luckyly transcript original.
so since diorg bleh cross check nama dengan student no. from there, last2 dia reply balik dia accept application, tp still mintak jugak ori cert tu.

So..jadiknya, postpone panic.
Sambil tunggu jawapan gunma uni nye reply, still kena carik jugak just in case derang xleh issue n send kan.

File tu cuma boleh ade kat beberapa tempat:
- kereta
- rumah sekarang
- rumah kampung

Kereta, checked n takde.
Harap2 kat umah ade la, if not hmmm.
Kena la balik kampung lps abes keja sabtu.

Panic.

11:38 PM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

"rabbi yassir wa la tu 'assir, rabbi tammim bil khair"

moga Allah permudahkan segala urusan ;)

By Blogger amal, at May 8, 2014 at 9:17 AM  

Post a Comment