sitting, waiting and wishing

Tuesday, September 24, 2013

Angan2 minah jenin.

Sindrom post-keja malam syndrome...dztttttt. mata terkebil kebil even tho siang td cuma tido 3jam sajerkk tau..
Jumpe member lepak2 makan kek sikret indalgen dan affogato *nyumm*kat aeon equine setelah aku membiarkan member tunggu sampai sejam di tpt asal perjanjian..ahakk janji pkl 12, tp aku tetido dr pkl 10-1. Hamekkau. Sedar2 tgk jam terus melompat bangun sampai bingung kepala cek..
Alhamdulillab masih ade rezeki nak jumpe..last2 di equine plak.

Around 4.45 aku drive member ke klia, member nak balik peghelih. Selamat sampai dah agaknye.
Sempat dinner siap skali before dia boarding.
今日はお疲れ様ですねアジアン君!hehe..

Sambil kat epot tu, sempat cek berangan.
Cpt2 laaa cambodia trip. Tak sabo dah nak menyeberang sempadan ni. Seyes.
Lama lg plak bulan 12~
Yg hampeh nye td time nak balik bolehh cek lupe tpt parking. Erghhhhh nak nangis!
Hang parking block a tp pi carik kat blok b mmg sampai esok subuhpon x jumpe!
sebelum aku nangis kat situ seb baik jumpe..tstt.
Fail!

Talking about merentas sempadan ade dua major planning utk 2014.
First one is solo trip to OZ. Most probably Melbourne sahaja...setelah dicongak2 rase mcm x mampu je nak pi sydney sekaligus.
tunggu la next trip kalau ade rezeki@dpt laki kayo. Hahah! Tak molek sungguh!

The second one is angan2 mat jenin a.k.a angan2 nak europe tripping. Solo? X kot.
X cukup berani. Takut sesat@kena pow@kena colek@kena rompak dan yg sama waktu dgnnya...

Tp lately tetiba ade perkembangan plak anganw yg dah simpan lama ni..asalnye ade somebody letak post cr gang backpacking europe kat backpackers group kat fb..
saje2 la komen. A week later - now dah ade satu grp whatsapp of about 10 people, they even met yesterdag for the so called ice breaking session.
cek of cos x join. Kije!
Dah dua minggu keja sampai ke ahad. Bermakne sudah dua minggu cek dok tidok je wiken siang..

Nwaysss...br je td check email bebudak ni sent. Ade m.o.m woo!
kagum! Ade pembahagian tugas towards the planned trip.
Selain tugas basic yg sumer org dpt that is monitoring flight ticks for specific airlines..cek dilantik sebagai photographer...apekah?tau plak aku photography freak!  :)

Cek rase depa ni pon mcm cek x cukup pon fundingnye...tp kalu setahun planning Mcm ni ade la harapan tu. Harapan ade ke...err..
but we all need a little motivation right?
Ok gak ni..i'll play along. Bulan2 set aside siap2...kalau ade rezeki, pegi ler. xde rezeki, ade extra saving.

Byknye nak kena save for traveling!
tak masuk lg plan nak repeat perhentian dlm awal oct ni....dan plan nak pi diving kat mabul or@and siam next year...

Nampak gaye tpaksela cek cari part time job memandangkan adalah tidak bertamadun utk mengharapkan laki kayo.
Haiiihh!

P/s: kena rajin2 standby masuk keja ganti org laa lps ni. Masyuk gak drpd dok ngangaaa jek.






Labels: , , , ,

3:07 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment