sitting, waiting and wishing

Saturday, June 1, 2013

Getting the hang of things.

I'm homeeeee...i mean, back in my hometown.
Sampai bp direct ke rumah makwe(=nenek).
esok kendurinya..meriah siap ade khemah, kerusi meja.
Selalu kenduri duduk bersila jek huhu.

Sampai tepat pkl 12tgh malam...mcm sindirela plak dah.
Tp org dapur tgh meriah lg berrrrrrrewang.
Abesla diet ke parit...
Aku tgk sikit2..layan sembang sat pastu give up la.
Ngantuk, penat sumer ade. Td pon sipi nak langgar divider jalan before belok simpang masuk kampung haha.
Mane tak, hr ni keja ngadap workstation spjg hari dr pagi, stop toilet&solat je..start tghari team bz giler case criticl masuk bertubi tubi sampai makan pon ditangguh tangguh last2 kirim org je, pkl 5.30 br dpt makan...
So dah merasa la yg diorg kata bile keja masuk sampai nak ken*ing pon x sempat tu haha.
ade berlaku sekali td. Bahaya dan x bleh dibiarkan selalu berlaku!

Last2, walaupun aku patut balik pkl 5.30..ended up almost 7 gak br balik.
Ujung2 lps pkl 6 tu xde la buat keja sgt...kemas2, update daily man hour etc.

Fikir balik, rugi sungguh. Padahal hr ni last bleh balik awal pon. Haha.

Next thursday will start joining the shift rotation.
So i'll be off until wednesdays.
After this, my working days are officially thursdays~saturdays, plus every 2nd & 3rd wednesdays in a month.
Hours will be 7am-7pm or 7pm-7m, alternated every 2 weeks.
part keja 12 jam siang tu mcm ok lag..biase je buat 8am-8pm(and more!) dulu...tp 7pm sampai 7am tu xleh dibayangkan...

At least kalau siang, leh gak break gi makan ke ape..
ni malam, xkan nak gi makan tgh malam buta?
Dinner paling ideal maybe sebelum masuk keja kot.dalam keadaan sedang cuba berdiet ni..risau itu je.
takut bosan2 nanti terlayan makan malam2 plak.
Kalu nak break tido plak..aku bukan jenis pandai layan tido kejap2. Lg ngantuk ade jdnye nanti.

Seb baek next week start dgn siang...after that baru malam.
Sempatla agaknye nak practice sehari dua.
Haha.
mau jadik zombie ni!

Hari ni jugak ade 1 to 1 session dgn manager.
Mid year session. Since i'm new, more like a session to clarify goals and expectation.
yg kelakar, sebulan lebih kat sini x penah pon ade chance jumpe manager.
tup2 last week kuar berita manager tu is moving to a different business group, so of the asst.managers naik jd manager.

Ingat td ade la dua2 org tu..tup2, dgn manager baru jek.
ok jek, kebetulan dah kenal drpd dulu lg - ex-colleague kat ofis lama.
Haha. Bagus mamat ni, kalu stay sana dulu, agaknye kena bunuh dulu manager dia dulu untuk naik manager. Haha.
dia ni leh tahan strict..tp positifnya, nampak dia agak mementingkan perform to win method.
sama mcm company policy in general.
gerun jugak..klu keja biase2 jek, akhir tahun harap bonus wajib je la. X dpt performance bonus, increament kecik..

Tp fikir2 balik, bukan ke tu yg aku nk?
company yg appreciate and reward accordingly?
so kena la motivate diri utk exceed expectations kalau xmau jd 'biasa-biasa' saja.

1:35 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment