sitting, waiting and wishing

Monday, March 18, 2013

Mencari.

In the process of finding a new place..
sempat juga usya2 utk beli tp x sempatla skrg terus..so priority to rent at the moment. Maybe end april la br pindah tho.

Mostly survey online je dulu..shortlist a few, then plan nak pegi round tgk kawasan and condition pastu mane berkenan br request to view dalam.<
Rase nak duduk sorg je senang, so praktikal apt je la, utk budget yg logik.

Kalu teres kena duduk jauh dan kampung sket..which kalau bleh xnak la.
biar tmpt yg senang, dkt public transport, kedai2, klinik..senang kalau family dtg ke. And utk own convenience gak.
Senang citer kalu bleh bajet around 450-600max.

kalu dpt flat x setinggan sgt pon ok. Kecik2 pon xpe.
But the ones that i found online aside, ade pulak a few friends yg offer rent rumah diorg.
Both rumah baru, kes sayang nak main sewakan je kat tah sape2..they are actually sanggup turunkan sewa below standard asalkan ade org duduk n jaga.

One is a fully furnish condo near ukm. Jalan kaki je pegi ukm komuter. part fully furnish tu agak menarik. Sbb dok terfikir, rumah sewa nanti nak beli perabot sayang plak bbb rumah beli tatau lg camne. x beli perabot kang x selesa plak. This one the friend is offering rm800. Rate kat situ over rm1k for fully furnished.

Another one is a brand new double storey terrace, rumah br siap, gated and guarded. Community family, ade kumpulan muslimah buat aktiviti wiken2.
yg ni tang gated n guarded, rumah baru dan ade komuniti yg aktif tu plak menarik hati.
Rental offered is rm1k. Location near pkns bangi.
Std rate is dkt rm1.5k.

Best jugak duduk rumah baru besar selesa..tp ermmm kena sedar diri utk sewa mcm x berbaloi. Unless i want to consider finding a housemate.
kalu adikku ilot dpt keja belah2 sini kan bagus. Leh kongsi sekali hehe..drpd duduk flat sorg 500, duduk teres besar, baru, selamat 2 org surely lg best.

Hmmmmmm..
Utk rumah nak beli, ade jumpe a few kat cyber yg on goind development. Yg br nak start soon pon ade..maybe leh target end of the year ke if keja situ ok. Agak jatuh cinta ngan rumah2 kat cyber ty, service apt@condo types, bulehla beli kot still below 300k although kecik je mmg suitable for single living. Yg partially furnished pon ade.
nak duduk pon selesa..nak kasi rent out (kalau perlu in the future) pon insyaAllah pulang modal.

Ya Allah. Mudah2an dipermudahkan jumpe rumah sewa soon!
And then later tumah utk settle down.

6:02 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment