sitting, waiting and wishing

Monday, January 21, 2013

Mode bebel.

What is it with org berniaga yg promo bagai nak rak tp suruh p.m for price?
takut competitior tau ke org harga x munasabah nak iklan ke?
i suspect its the later.

Cukup pantang. Dr berminat terus pangkah.
kalu kat kedai pon mmg x suka barang xde tag ni, apatah lg online.

Simple je kot letak harga.

Lagi satu yg barang promo kat radio2 nye iklan tu..nak beli sila call no sekian2. What the...nak beli sabun seketoi contohnye sampai nak call.
Sah2 lps tu dia ceramah suruh jd member la agent la..selalu sgt. Promo kat radio bleh, tp nak beli giler leceh. Bodo2 pon jual online pon xpe.

Tu belum masuk lg barang diragui objektif dan tujuan yg berharga x munasabah.
Contoh: ubat kurus 20 peket dgn harga 180. Satu hari 2 paket.
Mcm ni mmgla kurus. Dah spend rm18 sehari utk telan air penuh gula dan perasa, xde duit dahla nak beli nasik.
atau pon susu paket yg mengandungi colastrom kambing.
Errr...colastrom tu kan keluar pada awal2 penyusuan je  bape titik je dpt kan. Bp byk kambing jd mangsa kaluarknn colastrom utk jd bahan minuman manusia ni? Sian anak kambing x cukup colastrom.

Pastu secara semulajadinye ade sebabla kenapa Allah jadikan colastrom tu sikit je di produce oleh ibuw baru bersalin dan bagus utk bayi br lahir..org tua minum bakper?

mcm2 betul idea nak manipulate kecenderungan manusia pada kesihatan skrg ni.

Mcm2 ade..lom masuk lg habbatussaudha dlm bentuk pil yg mahal..padahal beli habbatussaudha original makan gitu je 100gm rm3 je.

Ish.

12:06 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment