sitting, waiting and wishing

Tuesday, December 25, 2012

Focus on the things i can do.

Made an official complain to the dept. Management today..but bosses are mostly away - cuti or bis.trip.
Had a session with one of our dgm...mendengar je la ekceli. Cudnt say much. And when i was saying sthg i struggled to keep my composure. But gugur la jugak setitis dua.

Eventho sedih sangat tang bonus n increament kurang sbb stupid h.r manipulation ni, tp aku just nak tau satu je - effect in long term, on career advancement kat sini.

Dan nampaknya..mmg jelas lg nyata.
i gotta make a move.
Mmg sedih and ikutkan terus nak stop buat keja skrg...tp xde gunanya pon. Sakit hati mmg xkan hilang dalam sehari dua, malahan bukan dalam seminggu dua. Paling sedih sebenarnye, bila ingatkan things that i do for work, for bosses.
End up begini jadinye..worse that expected. Much worse.
Mmg kena redha dgn rezeki dan ketentuan...dan mungkin ni petunjuk dr Dia jugak.
Takde ape nak tunggu lagi pon...lg lama, lg wasted.

What i can do now is focus on what i can do, find a better job. Even if it doesnt pay higher, at least for my peace of mind.

Semoga dipermudahkan. Ameen.

11:19 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment