sitting, waiting and wishing

Saturday, December 22, 2012

Berangan!

Konflik dalam diri...

Angkut kamera+lens baru utk ganti yg lama yg dah berusia tu..or paling2 pon angkut lens baru je, maybe zoom lens@fast lens.
Aaahhh..dah lama nye tak bau gajet baru.
Konon nak pakai sampai la mampu nak angkat full frame..tp tgk gaya mmg xkan nye je. Full frame kalu kena angkat full set mcm2 sbb lens x compatible ngan current lens.

Or:

Dengan budget yg sama, leh travel!
1)paling syok, return ticks gi tokyo dan balik kampung gunma + ground travel+ makan2. Shopping jajan jek sbb keychain n f.m dah berlambak jepun mari  :)
bajet2 maybe 70% je dr cost angkat kamera idaman...

Atau gi tpt yg x penah pegi yg ade dlm wishlist: perth, london, parts of europe, maldives etc.

Or combo 3,4 tempat lain yg murah2..

2) Siem reap yg dah lama mengidam tu dgn bajet serendah rm1000 only kalu dpt air ticks murah!

3) laos/vietnam/thai dgn bajet yg sama.

4) snorkel@dive trip ke indon (lombok/ banda acheh/ bali etc..) or thai ( krabi, phi phi etc) or paling simple gi sipadan je day trip time gi mabul bulan 6 nanti!
*racun trip mate duduk kapalai resort pon best!*

2-3 tpt ni boley pi + swimming & diving course sekali. Swimming dah jumpe dlm 400, diving dlm 1150 excluding trip to island mana2.
ni mmg target nak settle before bulan 6.

Somehow dok berangan once dah ade diving license, anytime bosan2 bleh backpack gi mane2 pulau, duduk 2-3 hari layan diving.
teruja tgk gamba2 dlm muslimah diving nye fb, jeles! Maybe leh join je mane2 grp punye trip.

Diving license once dah ade senang. mcmla driving gak. Anytime ade bajet sikit bleh pi dive dkt2 je tioman ngan kk pon cukup lawa, kalu bajet banyak leh pi maldives ke cook island ke kan..kalau ade rezeki la ameen.

anyway diving mmg kena ade diving buddy by its regulation pon which baya sekali dgn pakej diving, so mng takkan wujud kisah diving sorg2 pon.
mana tau jumpe jodoh kat pulau mane2 kaki diving ke untungla pastu xyah baya dah. Kuikui.
Macho2 ape org watersports.

Kalu amek option travel instead of beli kamera@/ lens baru, leh angkut je instax: camera or kamera kecik yg water resistant, murah2 je.
leh layan underwater photography plak!

By right kamera+lenses skrg pon dah best utk travel photography actually...
Nafsu je semua ni!

Selain tu..

5)baking@cooking stuffs i.e oven besar, mixer, food processor etc.

6)bicycle! Or gym membership.

7) top up savings kawen je lah. Leh amek photographer favourite dan honeymoon tpt best2. Huhuhuhu...*gelak kelat*

Ada jugak suara2 sumbang lam hati nak tukar wheels...tp tu xleh lg. Kena setel rumah dulu, br leh pk wheels baru.

Ni sumer sbb mata terang xleh tido setelah tertido pas maghrib td....
Berangan mode full blast!

1:32 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment