sitting, waiting and wishing

Thursday, December 20, 2012

Awesome trip up north!

Ok dgn ini secara rasminya, saya mau target cari calon tu biar org belah2 utagha. Kalu x langkawi, kedah or perlis or penang. In that order  :p
Walaupon sampai hari ni masih mengantuk dan penat dgn trip ke utara, penat driving dan berjalan situ sini, tapi rasanya hati macam dah tertinggal kat sana.
Luv the food, the people(org utagha extra peramah dan byk ckp!), the nature sawah bendang sumer...and somehow belah utara sana mcm still very laid back, kekampungan ee lifestyle dia...unlike belah2 tengah and selatan yg sudah agak moden.

Dari alor setar yg suka pasar (pagi petang siang malam ade pasar!), ke perlis yg makan dan barang murah2, ke langkawi yg sangat feeling bersantai dan bercuti ala2 hawaii gitu, mmg jatuh hati. Owh, penang je x sempat pegi, tp kalu pegi pon tau dah ape yg best sana.

Rase mcm nak je pegi lagi at every chance i get, cuma maybe tidaklah mau drive lagi. Jauh amat! Kalu x drive takpe!
wont be suprised kalu pasni ade cuti bosan2 aku amek bas sampai alor setar, amek cab gi pekan rabu, makan plak nasi royale kat depan tu, pastu amek ferry from kuala kedah pi langkawi, duduk pantai cenang sehari dua layan mandi laut dan street market yg interesting, sambil shopping cekelat!
Maybe next time leh bawak passport, leh amek package pi koh lipe thailand terus.

Kalu ade gang best ni! Tp tidak tekejut kalu bleh jadik sorg2 pon. 2013 kan tahun berjalan. Tahun untuk appreciate the freedom of singlehood  :)

Malam smlm cuba untuk transfer pics from phone to laptop *lg byk gambar phone dari kamera*, tp x berjaya plak. Tatau pe pasal bluetooth tu..cr kabel xde plak.

Pic yg seketul ni antara favourite utk trip kali ni...membuatkan aku rase mcm nak book tiket gi mane2 tpt yg ade pulau dan pantai! aha..cuti 29/12 ~ 2/1 inikah? Pic: next post!

9:16 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment