sitting, waiting and wishing

Tuesday, November 6, 2012

Travelling mode.

Travelling mode on nampaknye.

17th-18th nov: tanah aina farrah soraya, raub - back to nature trip & quick getaway.
24th nov: perlis+penang - colleague's wedding+jjcm? Balik hari je kalau jd pon.
15th-17th dec: perlis+langkawi - friend's wedding&sightseeing&photography.

...dahla bulan 12 kena renew toadtax+insurans. Pokai2.

In the end nak travel ni ikut peluang yg ade je..Yg dah komfem ni mostly x plan...
Somehow the problem is bila depend kat org, tempat yg kita nak pegi tu la susah nak pegi.kena kurangkan dependant pada others, and lebihkan gamble and bantai je nak gi mane pon. Kalau ikut or tunggu org, ikut naseb je lah.

So eventho dah byk kali rase mcm ni tp x jd2, kali ni seyes. Next time ade a.asia promo n ckp bajet utk beli tiket je, nak terus book ke siem reap. Byk tpt nak pegi but i shud clear one by one.
Maybe for awal tahun travel. Bln 6 dah kompem semporna-mabul.
Next maybe hanoi-h.c.m, vientiane, yangon..or mane2 thailand or indonesia destinations.

2-3 thn lagi smday insyaAllah  kalau dah setel beli rumah sumer, nak target jauh plak - europe, india, petra jordan etc..

Satu je tak best msia ni public transport x fully leh pakai sgt..ade tpt still x seswai nak naik public utk pegi long distant.
Then tpt2 yg reachable by public plak, once dah reached tu, local nye public transport plak x bp convenient - car rental etc. X mcm jepun. Gi mane pon ade toyota rentaka~
naik train pon selamba jek dulu layan gunma - osaka pakai normal train. Dkt setgh hari br sampai sampai naik kematu duduk lam train!

Sini ade la jugak tp kurang, dan biler ade tu mahai. Ape lah lg kalau nak tong sorg2 je bayo bill nye.

12:20 PM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

OMG tanah aina tgk review mcm best dan sgt cantik. have fun, dear!

By Anonymous amal, at November 7, 2012 at 11:18 AM  

Post a Comment