sitting, waiting and wishing

Friday, November 9, 2012

Anak berapa?

Smlm lepak2 kat kedai mamak dpn kilang ni haa..ade member teringin roti telur, so temankan la makan sambil diri sendiri layan tosai. Capati takde plak....'terbang balik kampung' katanya~
??!

Elok plak duduk meja sebelah tu sorg mamat ni, senior kat uni dulu. Mmg dia antara 3 org kami ex-gundai yg masih setia. Haha.
tp kira dia lg lama la kan.
zaman uni dulu gang mengarut gak tu, tp balik sini wat hal masing2 la. Jarang jumpe pon so tatau sgt update masing2..

Sempat sembang sat before balik..sembangkan kawan satu batch yg kawen ngan sorg senior - yg skrg satu family kat nihon wat phd. Baru2 ni selamat wat haji pergi dr nihon. Seronok betul. Bwk anak2 plak tu.

Selalu dgr org merungut ade anak kecik susah nak berjalan..tp diorg ni mmg antara sumber inspirasi. Antara couple yg buktikan sebenarnye boleh je, nak ke taknak je. Aku imagine sure x senang, tp sure best ade memori berjalan ngan anak2 tu waktu diorg kecik.
ini lagilah, bukan jln suka2 je, pergi Mekah lagi tu..dgr citer bergilir-gilir demam budak2 tu, tp Alhamdulillah semuanya selamat.
Ape kaba la umar kun yg comel n bijak (*kecik2 dulu panggil aunty, kakak tuu hehe*) adiknye hasya (*last jumpe waktu baby lg *).
mesti comei kalu umar kun siap pakai ihram! Muka jawa mix kelate, speaking jepun!

Anyway..back to senior td, sembang2 pastu last2 dia tanye plak "eh farah anak bape dah?"

Zass. Sungguh konfiden mamat ni. Bukan tanye dah kawen ke belum..tanye anak bape terusssssss..

Mixed feelings antara kelakar dan sadis.

Sama ade aku ade gaya dan sifat keibuan?
Atau fizikal mcm mak2 orang dah?

denggggg.
Biler nak diet ni!
Tp nak diet keNa keazaman tinggi utk diri sendiri.
kalau sbb org lain, mmg x jadik.
X berbaloi.

11:37 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment