sitting, waiting and wishing

Tuesday, November 6, 2012

Karma

Hari yg sgt down..smlm bila masuk keja tu dah start rase, maybe it will be ok afterall.
Tp by tghari tu sumer jd messy.

Mmg dah terbiase letak high expectation pada urusan keja, so bila gagal sgt down nye rase.
walaupon in some way maybe aku mangsa polisi bodoh kompeni, tp tetap terasa gagal.
rase bodoh dan useless.
Duit ke ape ke secondary, tp reputasi kalau jatuh, sampai biler pon terpalit.

What upsets me so much is, reviews baik tp sangkut for the sake of of some stupid policy, the damn hr policy. Rezeki tahun ni byk sakit n m.c..even so ekceli xdela byk sgt. 8 days including insiden injured lutut and viral fever.
fikir mcm mane pon, sgt rase mcm teraniaya.
padahal dulu sakit lutut dengkot2 lg pon dah dtg keja, mc dua hari je. Sedangkan ligament tear mmcm tu biase org cuti berminggu minggu.

Paling ralat it happens in the year that i really have worked hard. Terbayang-bayang je struggle keja sampai 3-4 pagi, makan minum x tentu. Kesihatan pon x jaga sgt.

Baik lagi kalau boss bagi je bad reviews kata keja aku sucks. Kurang sakit hati drpd skrg ni.kalau ikut rebel, nak je terus gi terjah big boss or hr. Tp sejarah org2 terdahulu tau sgt benda tu takkan bawak pape kebaikan pon...lg menyusahkan diri ade.

For now, i cant and wont say much, but doesnt mean i agree. Whoever yg buat decision tu pada bahu dia bukan saje ade kuasa tapi jugak tanggunjawab. Kalau hak aku yg dia violate, dia tanggung dan dia jawab la kemufian hari nanti.
insyaAllah akan sampai masanya.

10:16 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment