sitting, waiting and wishing

Tuesday, November 20, 2012

弁当 for breakfast & lunch!

Malam tadi masak beras jepun makan with grilled salmon..alang2 masak nasik tu takkan nak masak setgh pot? So masakla one big cup, rupa2nya muai la beras jepun ni compare ngan beras panjang.
lgpon malam td bila makan portion sket je dah kenyang ..so extra pagi ni buat onigiti, filling nya letak shredded salmon purposely made one extra.

Kat nihon dulu leh kata hari2 mesti ade makan onigiri, so x penah wat sendiri. Ni first time so br tau susah rupanye nak dpt share 3 segi tuh.
last2 satu je 3 segi  lg 3 tu bulat dan lonjong je.

Memula ingat nak wat bekpes je, tp dpt 4 ketul plak..mau ke lunch la ni.
Berkira-kira nak bawak bento je la..tgk mibggu ni camne berjaya x.
skrg ni balik keja awal, suka je masak sendiri. Tp selalu termasak extra, housemate pon jarang nak join makan sekali eventho kalu masak mesti aku wat utk 2 org nye portion..or more.
So secara ekonomi nye, praktikal gak kalu bawak bekal bila masak malam sebelumnye..
Penah terfikir sblm ni..tp sbb mcm lunchtime tu seronok nak kuar makan lepak2 sembang2.

Tp skrg ni kuar pon selalu xde idea..asyik tpt yg sama. Nak gi jauh sket x sempat kononnyr.
Pastu ade yg hari2 tanye nak gi makan cafe ke?
mcm hint dah tanak gang lunch je..dari gi cafe, baik bawak bekal je. Lg sedap.


9:10 AM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

p daiso beli container urk bentukkan onigiri! cylinder ade segi tiga pun ada :)

By Anonymous amal, at November 22, 2012 at 4:22 PM  

Post a Comment