sitting, waiting and wishing

Tuesday, November 27, 2012

Decision.

Sehari dua ni agak tenang dan aku makin nekad, lebih2 lagi saat aku sedang terfikir-fikir membayangkan soal penting ni petang td, masuk mesej daripada sorg kawan dari Madinah - mmg hari tu sebelum pergi aku kirimkan doa2 pada dia..termasuklah doa soal jodoh, anak, kerja dll.
So lps timbul issue baby ni..aku mesej dia lagi skali,mintak doakan sesuatu yg lebih spesifik..doa dipermudahkan aku membuat pertimbangan, mohon disenangkan hati kalau benar ini untuk ku.

Dia senyap je dari smlm..tp petang td sgt aku tgh mengelamun gak pasal ni, dia mesej bgtau yg semalam dan pagi td dia smmpat doakan kat raudhah..yaAllah rase meremang sekejap. Terbayang alangkah seronoknya kalau aku sendiri dapat berdoa kat dlm raudhah tu lagi...yp membayangkan yg doa aku disampaikan oleh member tu pon cukup memberi kekuatan.
Tiba2 rase mcm semua ni akan ok.
Rase berani nak put aside ketakutan aku, and face the thing.
pasty tetiba sebak..sbb terbayangkan camne la biler betul2 dpt baby tu nanti huhuhu..

Tghari pon dpt call dari maksu, dah citer lebar
pasal prosedur sumer, pastu ni pon baru lps ckp on the phone lagi. InsyaAllah..terasa kuat.

Aku tau peluang ni x datang selalu..dan aku kena kuat dan cepat. Esok nak call mak member tu- apahalla mamat ni plak gi balik jepun esok tst.
then nak set jumpe, terus gi visit family tu...maybe tanye diorg betul2..pastu tanye ape syarat2 diorg..maksu pesan, x salah dia mintak duit ubat ke belanje sikit2 tp jgn sampai ribu2..tu nanti dah issue menjual beli anak pulak..

Lps jumpe tu kalau dpt mutual understanding, baru akan amek cuti a.s.a.p, utk setel bawak gi jkm utk daftar pengangkatan.
Eventho its a bit hard not to get excited, aku plak lps dah ade baby dlm tangan baru aku akan beli barang sumer...sebelum tu cukupla yg wajib2 mandi pakai susu etc tu je..dan lps tu nak terus gi jumpe kawan kat hukm tu utk amek ubat kaunseling for utk b.feed baby. InsyaAllah, since baby tu skrg 2 bulan, i hv 22 months to nurse her and be her ibu susuan.

Kuatkan lah dan permudahkanlah aku ya Allah.

P/ s: tadi pegi tesco usya2 harga diapers, susu etc. Pastu sengih sorg2 belek baju baby.
Hai laaaahhhhhh.

Labels:

9:07 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment