sitting, waiting and wishing

Thursday, November 22, 2012

日本が恋しい。

I miss nihon..bertambah lg dgn ramai2 org kat opis pegi nihon skang ni, and kemungkinan pergi lagi, lama plak tu.

Dulu masuk p2 sbb ingat leh gi training nihon..harapan nye lah. Sampai ke sudag xdenye.
Skrg nak dpt pegi punye la susah..
org lain ade yg bukan sekali dua, berkali kali pon x heran dah.
Takpon ade yg dpt peluang pegi, tp taknak pegi atau tak bleh pegi..
Aku yg xde masalah nak pegi dan nak pegi taknak bagi pegi plak..
lama2 bersabar bertahun2, last2 bila dtg masa ramai2 bleh pegi, berada plak dlm situasi yg limited peluangnye.terkilan sungguh..
nak gi ckp kat boss kang kalau tau dek org lain abes jd bahan plak..diorg ni kalau sendiri ckp poyo2, mentang2 la sendiri x rase.
esok lusa kalau dah kawen dah berfamily lg la susah nak pegi..tp time ade kelapangan dan xde ape2 kekangan ni x dpt peluang plak..
Kang kalu org lain gi ramai2 plak, tinggal sekerat dua je mcm mane la jadinya...sure down gila rase ketinggalan..after benda2 yg jd this year, going there wud be some kind of motivation.. kononnye lah.

Kecemburuan pada org2 yg selalu dpt peluang pegi mmg menguji iman dan kesabaran..aku tau rezeki masing2. Ade sebabnye semua ni...tp still down. Keja dah 7 tahun pon, payah sgt nak ke mana2.

Kena buat sthg abt this...berazam nak book ticket pergi sana bila ade duit extra, kalu air asia promo sket ke, lg ok dpt murah sket.
dpt gi tokyo ngan kampung gunma cukupla, makan abes semua benda yg teringin n visit tpt2 natsukashii.

Owh..rindu ni plak spesifik pada nihon yg sejuk - antara sekarang hingga sebelum summer...
maknenye kalu nak beli tiket paling lambat pon utk pegi bln 5-6 gitu..Walaupon time tu kompem la xde salji dah.
lps2 tu dah start panas n x best...

I miss nihon really. N this sucks giler.
Kan best kalau duit byk anytime boleh pegi.

8:25 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment