sitting, waiting and wishing

Tuesday, October 2, 2012

Lagi cliche

Kitorg ade satu grp wbatsapp ni..
mmg aku jd pemerhati(=pembaca) je skrg bila the guys dah masuk bab mengarut meraban...nak masuk x bleh, nak komen kang x sporting.

Xpe, lihat dan dgr je la.
Hr ni tetiba ade sorg minah ni jd subjek. Aku kenal minah ni pon dulu penah gi training motivasi sama.lps2 tu x penah ade kena mengena pon.
adik2 gak kot..agak selamba nye type. Bagi guys mungkin bukan set2 lisa surihani atau izara aisya.
Tp jenis selamba dan aku rase agak konfiden orgnye.

So hr ni diorg berckp pasal dia..asalnye pakai kereta, then smbody point out-minah ni dah kawen rupanya.
Then dgn selambanya ade manusia dgn selamba tanya " demm minah tu bley kawen?"
Soklan yg sebenarnye bukan soklan.
aku x pasti org lain perasan ke tak..tp aku sgt faham ape sarkastik yg dimaksudkan dgn statement tu.

Kalau bukan fikir kawan, nak aje ingatkan dia yg cantik ke tak cantik tu sumer Allah yg cipta.  Mungkin jugak dia lupa cantik pon kalau x kena perangai kahwin pon x tentu bahagia.
Allah dah bagi peluang firsthand experience pon x pndai2 nak amek pengajaran. Normal je kalau suka yg cantik dan comel2, puji la nak puji pon tp perlu ke menyindir sambil mengejek yg tak cantik dek mata tu plak? Nak puji aaron aziz hensem pon x semestinya kena kutuk kata err...sape2 lah tu x ensem. Neutral je sudah. ckp mulut konon main2 pon kalau setiap kali sarkastik dan skeptik itu jugak yg kuar, tak ke mmg dlm hati rasa mcm tu?
Ralat jugak ade kawan mcm ni, nak tegur susah, dibiarkan bertambah-tambah jdnya. Sesama lelaki ni mmg kena tegar hati sket dgn kasar dan insensitif diorg. Walaupon yg dijadikan subjek tu org lain, kalau dah selalu disuakan dgn statement2 gitu, lama2 terfikir belakang2 siapa dan bagaimana aku plak di mata diorg?
Sunggup x terkejut kalau jd mangsa judgement yg biased dan artificial.

Xpela, mudah2an ditunjukkan Allah suatu hari ni.
amin!

8:58 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment