sitting, waiting and wishing

Monday, October 15, 2012

Pemikiran anti klimaks.

Hr ni dpt kad jemputan sepasang bakal suami isteri yg kedua-duanya colleague kat opis.
yg sweetnye, diorg ni sorok2 je sblm ni, and mmg agak suprising pada kebanyakan org pon sbb keduanya mcm pernah dgn org lain x lama dulu.
Hari ni lpa dpt kad..then baru dpt tau cerita serba sikit.
MasyaAllah sweet ya amat..xde bercintan cintun sgt, terus je mamat tu propose, tanya parents masing2 n proceed. Kira unofficially tu kira bertunang la kan. Dlm masa hanya few months.

Memula meremang-remang rase mendengar cerita. Sungguh ideal dan sweet. Beruntung kedua-duanya. Sama2 padan. Tahniah ya amat.

..org kata kalau lelaki tu berani dan bijak, mmg dia ajak terus kawen. Mudah dan simple. Xyah gelumang lama2 berkapel.
Tp fikir balik..komfemla dah berkenan dulu baru ajak kan? Lainla style mak bapak kenalkan x kenal pape terus terima jd bakal isteri mcm 50 thn dulu.
Dan lagi konsep ni lelaki bleh la pakai..suka berkenan terus propose@pinang@lamar.
Tp kalau perempuan?
org bleh bercakap yg zaman dah berubah i.e takde istilah perigi cr timba kononnya, tp secara praktikalnya?
masih takde mekanisme dan ruang tengah untuk yg perempuan menyampaikan hajat tanpa kelihatan pelik dan sumbang.
So akhirnya sama jugak, duduk menunggu, menunggu dan menunggu.....sabar dan sabar. pemikiran yg sungguh anti klimaks dan skeptikal. Makin lama makin hilang kemampuan rasa 'so sweet'. Mmg sungguh x fun menjadi manusia yg sejuk sepi dah x pandai bermimpi. Semua terasa tipikal dan biasa. Kdg2 sambil menyedapkan hati angguk je kepalq dan senyum2 kelat bila ada yg berkata " jgn risau akan sampai masa nya.." bila difikirkan senyum itu bukan utk menyedapkan hati sendiri, tapi lebih pada menyedapkan hati mereka, supaya tiada yg sedar yg hati itu sebenarnya sudah hampir putus asa. Biar mereka ingat hati ini sentiasa gembira dan happy berkelana solo bebas ke mana2 saja. Satu hari pura2 mungkin benar2 bawa bahagia.

6:04 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment