sitting, waiting and wishing

Wednesday, August 8, 2012

true story

bulan puasa common problem..x suka sgt biler kena berbuka sorg2 kat umah..
sekali sekala je la dpt gang ade buka kat luar..wiken mostly. hr keja x berape nak ade gang..smtimes bbuka ngan housemate tp this yr hsemate diet so bbuka x meriah sgt hehe..a good thing patutnye sama2 leh diet lol.
i guess i just miss home, seronok2 meriah. rumah yg ade family selalunye lebih meriah time bersahur dan berbuka kan.

hari ni pon sama..after few days x makan proper nasi+lauk, plus since hr ni first day puasa after 6days cuti, terasa nak mkn nasi. as usual mmg x lalu nak menapau kat pasar...xde yg nampak menyelerakan plus rase mcm mahal sgt x berbaloi dgn rasa yg x tentu.

so hr ni singgah ke pasar malam, bought bahan2..came back home pon dah around 6.40pm..terus masuk dapur.
menu for today; nasi putih, ayam masak merah, sotong goreng tepung. sayur x sempat masak so just potong buah lai je..hehe senang.
sotong goreng tepung tu mcm lauk yg suka sgt2 lately..sejak dah pandai nak buat yg mudah n sedap  :-)
actually time azan x sempat siap masak lg pon. br nak menggoreng sotong.
so berbuka sempoi dulu. lucky ade stock karipap pusing yg dah difrozenkan - amazingly still taste good after 2 weeks in teh freezer. tinggal one last packet ( last time i froze them in 4 pcs/packet) bijak tak?

pastu terus maghrib..sambung masak dan makan.
Alhamdulillah.

hsemate makan luar hr ni..so solo jek. agak bosan dan muak dah ekceli ngan suasana sesorg ni.
konon teringin sgt tp end up nasi abes separuh je..paksa makan lauk lebey sket, sayang dah masak.
..takkan nak masak ayam seketul jek kan?
tu pon ade lg extra lauk ayam..dunno la lalu mkn for sahur or not. normally sahur lalu mkn yg sup2 bening2 jek..plus ikan kering ke etc.



tahun dpn agak2 begini lagi kah..aiyai.




11:52 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment