sitting, waiting and wishing

Monday, July 30, 2012

Viral fever pt.2

Jumaat, 3rd day.
Bangun pagi rase mcm kepala dan badan dah ringan sket..eventho measure temp still over 38 tp konfiden je gi keja. Tp kat opis asyik kena tegur muka dan mata merah la muka kembang la..aiyai..dan merah2 kat kulit tu agak menganggu.
Last2 gi klinik kilang again..mmg komfem still feverish. Doc kata "u look flushed.maybe measles or some viral...we need to make sure its not dengue".
So tpaksela korban satu tube darah utk test..hehe..dpt mc lg so tghari tu blk umah.
Tghari cuba mkn nasi berlauk tp sumer terase pahit jek..

Blk umah menidurkan diri..petang membawa ke mlm dah resah gelisah sbb sakit2 badan sampai solat pin sakit.
Nak bangun dr baring pon mengaduh..mkn terus x lalu. Sedih sket time ni sbb dok sorg2 time tu..

Mlmnye pas teraweh mlm pertama(kat rumah je,solat duduk)..pergi klinik. This time gi klinik A. dpt doc pempuan..s3nang sket nak tunjuk rashes kat bdn tu..
Korek2 sumer simptom dia suspect dengue..owh n since results from pg td tu cuma kata ok dlm tepon,xde results dpn mata..doc tu nak amek darah wat test platlet.
Baring kat e.r dlm stgh jam, dpt results. Doc kata still xleh rule out dengue sbb platlet dah dkt2 range bawah. Normal is 140-440. Mine waktu tu 180 ke 190 camtu.
Doc terus pesan esok jgn puasa..minum air byk2, makan yg leh menyejukkan badan..ptg kena repeat test.

Sabtu, day 4.
Sambut puasa tanpa berpuasa..sedey giler. Makan mmg tak lalu..satu hari minum je.paksa diri gi pasar beli ketam buat sup. Mkn benda tu je lah.

Ptg kol 4 gi klinik A, amek darah lg...resultsnye sudah revive over 200. So doc dgn konfidennye rule out the pissibility of dengue dah..lega in a way tp sakit still sakit time tu. By that time sendi dah sakit2..tangan pon xleh genggam. Tak mkn satu hari tp x lapa pon..but because of that la badan lemah ekceli.

Dinner dgn sup ketam lg..dam kuih2 sket. Sume rase pahit. Solat masih duduk.

Mlm tu berazam esoknye xnak duduk sesorg kat umah lg..i needed to be around ppk. Nak ke bangu takut jangkit kat ilyas.

Sunday,day 5.
Pagi tu cuba kemas2 bilik dan rumah..still x puasa. Minum je n mkn ubat. Tu yg mengantok tido je..ptg kol 3 lebey gitu gerak drive ke selatan. Sampai umah makcik dlm pkl 6.

Time org berbuka kita pon mkn la skali. Alhamdulillah..itula br cam lalu nak mkn. Maybe homemade meal panas2 kot..
Mlm dan sahur pon berjaya makan..baru rase cam ade energy.

By this time..dah decide nak proceed for interview thats scheduled on monday.

The interview, which will be another interesting story.

10:59 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment