sitting, waiting and wishing

Sunday, July 22, 2012

Viral fever-pt.1

Salam Ramadhan..cuma yg sedihnya kali, ditimpa demam mengejut bermula rabu pagi yg membawa sampai ke awal puasa sampai doctor x kasik puasa - kalau doctor kasik pon rasenye mmg sendiri x larat pon..mulanya ingat demam biase...meh nak story sket kronologi.

Day1(rabu)
Pagi2 diserang sakit kepala..ingatkan sbb tido lambat ke ape. Lps minum pagi amek panadol 2 bijik tp still x kurang. So pergilag klinik lam kilang. Doc check b.p..dlm 140/70. Naik sket tp xdela sgt..aku sendiri request doc check temperature sbb rase lain macam. "oo awak demam...".
Aduilaa doc..mata i dah merah2 merah mcm tu pon x terfikir ke?sampai i yg kena request check temp? Ni style doc penggeli ni..dia x rase pon badan kita panas ke ape tu pasalla x perasan. Tsk. Lemau kalau dpt doc camni..
Nway..dpt mc..since waktu tu pon dah 11 lebey, aku tunggu after lunch party tghari tu br balik umah.
Siap smpt anta dwg utk dicheck dgn konfidennye roger insyaAllah esok sihat kot.
Maklumlerr agak konfiden yg demam biase2 jek.

Balik ke rumah..br perasan kulit mcm merah2. Nak kata ruam tp x timbul. Bila ditekan hilang kejap for a second lps tu merah balik. Mcm berbalak balak gitu. Lps makan ubat mmg tidoooo jek. Dgn kepala pening nye lagi..
Kebetulan ptg tu phone yg dihantar repair kat lowyat tu siap..
With much contemplating, drive juga dah nak dkt maghrib gitu. Rase berat sgt badan nak bangun.bad idea!JALAN JAM GILER!nak sampai ke simpang ke arah bkt bintang melalui j.tun razak tu merangkak je..aku plak cuma tau jln tu jek. Itu pon mcm biase la cuma sampai pavilion je la..mmg kena jalan la jugak dr pavi ke lowyat.
Sampai pavi pon dah 8.40 gitu..mmg jln cam lipas kudung lam demam2 gitu..sbb mmg tobat la xmo kena repeat. Tuptup sampai dpn s.c samsung tgk kat pintu dah tergantung 'close'.tp wat bodoh je tanye org kat dlm tu sambil wat muka kesian..luckily berjaya. So i got my phone..
Stress gile bile notice phone dah kena factory reset. Hampeh...
Jalan balik ke rumah pon ade jam sket2 tun razak tu mcm biase..sampai umah dah 10.30..skip ubat sbb x makan dinner.

Day2(khamis)
Bgn pagi2 nak nangis bile cecah air..badan rase panas. Padan muka malam td skip ubat. Terus called in sick. Sambung m.c. Makin disturbed dgn merah2 di badan esp kaki n tgn.
Siang sket pegi klinik lagi..komplen pasal demam n rashes..doc bg antibiotik n ubat demam lg. Owh dan soh dtg lg 2hari kalau x baik.

Balik dr klinik..lps makan ubat terus tido tp after a few hours still dgn sakit kepala.paksa diri bangun buat keja2 rumah. Hilang sket skt kepala petangnye..appetite mmmg terus takde. Malam tu pegi tesco beli stuffs yg org kata bagus utk buang panas badan - air kelapa,canned ho long kat, chicken soup herbs etc. Dinner makan chick2n soup konon tp giler pqhit x sedap sup herba tu makan sket jerr. Yg penting cukup utk alas perus makan ubat. Tido beberapa jam jika ditolak time terbangun tgh2 malam..last2 bangun amek towel basahkan balut kaki br leh tido..

10:02 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment