sitting, waiting and wishing

Monday, July 2, 2012

Sembang2 stgh jam sblm waktu kerja tamat hari ni..memula topik burger bakar kot, tetiba mamat yg duduk dpn aku tu - br sebulan lebey ni pon berjiran - changed the subject in the most ridiculous way.

" eh farah, ko penah couple x?"
Omg. I didnt see that coming..from burger bakar seriously?
Aku terkedu, mamat sorg lg kat sebelah aku pon diam..gelak2 je lah.
Ape tah lg dia bebel..dok tanye lg tp aku seyes x masuk otak dah. Xleh blah.

Last2 aku cuma ckp " ape yg ko tanye ni? Ape kaitan dgn burger bakar..?"
Dan lps tu adela kata2 dia tp aku x ingat ape?

Even my bestfriends dont ask me pointblank like that. And he doesnt even know me that much.

And so what if betul aku x penah couple betul2 ke?
Lebih bagus ke perempuan2 yg bercouple, bertukar bf berkali kali before jadi isteri org?
Yg kadang2 nampak alim tp masih berduaan dan berpimpin tgn dan bercubit cubitan? Yg kadang2 nampak baik tp siap bersalam bercium tangan waktu baru bertunangan?kononnye prektis hormat bila dah jd suamu isteri nanti?
Bingung aku menengoknye.

Xpelah,kalau konsepnye utk cuba2 and try and error sebegitu, aku tak menyesal x bercouple.
walau aku ralat masih belum sampai jodoh dan masa menjadi seorg isteri dan ibu pada usia ini, aku bersyukur aku x pernah dikacau dgn godaan org bercouple.

Published with Blogger-droid v2.0.6

8:50 PM

2 friends sharing their thots

2 Comments:

'mahal' and rare tau org yg x pernah couple nih.
Very precious!! ;)

By Anonymous Amal, at July 5, 2012 at 5:55 PM  

setuju sgt!! :))

By Anonymous rosa, at July 10, 2012 at 10:48 AM  

Post a Comment