sitting, waiting and wishing

Sunday, July 15, 2012

out of direction.

hmm..
ade sedikit geram dgn customer service maxis. konfiden suruh gi maxis ctr, biler dah pergi susah2 ke klcc yg jam tak hengat dgn event pebenda tah yg ade p.m petang td tu, dgn klcc yg penuh manusia tak hingat punye, sesat2 cr maxis ctr dgn baju lepas kenduri dan kasut tinggi yg makan kaki, beratur tunggu no. kena panggil, setakat nak dgr budak kat kaunter tu ckp ' ni akak kena bwk claim kat samsung serv ctr la kak..'

Bodoh betul rase. kalau awal2 ckp gitu time aku call hr tu kan senang. tak bazir 2 jam nak ke maxis klcc dan bazir duit minyak dan parking. dan save me the stress.

ok pastu dah jadi satu hal nak ke samsung ctr plak..call samsung katanye yg KL nye ade kat loyat ting.4.
ok camne plak nak ke loyat dr klcc? kalau dr rumah pon aku tatau - sbb x penah drive sendiri - tp at least kalau kat rumah blehla check googlemaps dulu ke, study2 dulu. tp ni dah kat luar dgn phone nokia cikai tu..

tawakal je gi jln bkt bintang...x nampak ape sign ke loyat pon, tp jumpe pavilion je, so terus masuk pavilion.
rase2 mcm dkt2 je bleh jln kot..
lupe plak waktu tu kaki dah separa melecet..kasut lom cukup gigit.

kuar pavi, jalan arah mane tah...
pusing2 gakla...ingat2 lupe je katne loyat tp rase2 cam dkt2 satu stesen monorel ni...akhirnye jumpe lot 10..then jumpe sg wang. and finally jumpe gakla loyat.
nak tanye org kang attract salah org plak..
adela dkt stgh jam br jumpe loyat ekceli..again, bad timing. ramai gak manusia ade fair benda tah kat bawah tuh.
dah;la ari ni gi kenduri pakai jubah hitam, dah sama mcm org2 arab reramai tu plak..

sampai loyat terus gi ting.4, ayo ramainye manusia tunggu turn utk dilayan...dkt sejam, no. naik.
kena tinggal phone, 3-7 hari katanye..kena check and repair.

by this time dah nak dkt 7pm..seb baek maghrib lmbt so lom gelap lg lah.

kaki mmg dah melecet abes, dah taleh nak jalan dah..nak kuar air mata kalau paksa jalan. dah rase nak jalan barefoot on socks je time tu. kat loyat xde plak la kedai jual selipar.
tp terfikir satu idea, pijak je belakang kasut tu macam org sarung kasut x betul tu..yg penting tak kena tang mel;ecet tu..
tho berjengket la sbb kasut tu heels so bile pijak mcm tu jd x kena..tp at least lehla jalan sampai pavilion blk...
at last..setel hal. tho tatau la lagi ape nak jd ngan phone tu.
penat giler balik umah dgn pening kepala nye..asal weekend berjalan lebih sket je sakit kepala..

balik umah, bukak socks tgk kaki...oh agak hebat gak dia nye terkopek kulit dan melecet tu..bergulung2 kulit tu tp tak tanggal abes. menahan gakla biler kena air time mandi..

pas mandi letak minyak butbut, biar je gitu. nak tampal handyplast takut nanti lagi teruk or sakit.

byk2 menda yg jadik..drpd geramkan customer serv yg berdolak dalik dan nampak sgt x sure dgn s.o.p masing2, lebih geram lagi pada diri sendiri sbb tak pass2 jalan kat kl ni. berpuluh kali cuba hafal konon..tp biler betul2 kena pegi takdenye ingat.
biler jd camni sendiri jugak yg susah.

but its ok, i survived as always somehow.





11:13 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment