sitting, waiting and wishing

Sunday, June 24, 2012

malam minggu

..a slow start saturday.
I planned to go shoot some waterfall@river this morning, but cudnt stay awake in the morning all thanx to midnight movie and German awesome football team!
Sambung tido after subuh and ingat nak pg later maybe before noon, tp pastu ujan lebat giler, Alhamdulillah. So ended up staying in till noon.

Made simple lunch at home, wat keja2 rumah lambat plak kuar for tea date with bffs and my little girls.
Drove to empire subang, went around2 trying to beat the jam kat subang area tu..made it in time.
Lepak2 having tea at the loaf sambil main2 melayan layla n alia yg dah besar! In no time, they will be walking..no, running!

Sempat jugak usya2 barang lam aino kitchen..i think this one mcm murah sgt but really cool n cute kitchen stuff! Sempat sambar 2dozens of sillicon muffin baking cups! Leh nak try ari ni gak buat muffins hehehe..

Gerak from empire after maghrib..tetiba ade kawan ajak gi kawkaw burger kat w.maju seksyen 2 tuh. Wahh..ok ajek since tatau nak buatpe pon mlm tu. At first nak gi jln tar beli kain, tp dah diajak ke kawkaw tu x jd la plak!
From empire i actually went to aeon rawang first sbb kawan tu kata kawkaw kena gi lmbt sket, awal2 still ramai org. So around 10 br kitorg jumpe kat stall tu..the friend came with a friend of his, so kitorg 3 org la.
Line x pjg sgt la rasenye from the point kitorg start que sampai abes mkn x sampai sejam pon.
How was the burger? I'd say awesome! Some ppl say its overrated, but since aku dah petnah rase 3 tpt lain nye burger bakar, personally i like this one sbb dia mmg bagi kita rase the burger patty, not the sauce huhu. Dia xde banjir2 sauce ni tp still sedap dgn daging tu with a little bit of sauce and mayo. Mayo pon not my fav so next time can ask to ommit that too.
portion mmg besau giler, nak abeskan single layer pon struggle. But then thats maybe bcos i took the set that comes with 2sausages and drinks.
I ordered baconizer - beef burger with beef bacon. Superb.
Drinks pon sedap, iced lemin yg di letak ice cream soda and mint leaves, ala2 williams la plak.
My friend ordered chicken, and his friend ordered double beef.
Sembang sembang untill around 12...the guys nak gi uptown kat danau kota tu n ajak join skali,pastu nak lepak tgk bola kononnye. Since dah lama gak x gi uptown, i just tagged along lah, left my car there n went with my friend's.

Oho..uptown meriah. Maybe sbb waktu puncak tu kol 12, parking pon jauh.
The guys were looking for jerseys. Haha x pasal2 belaja pasal jerseys plak.collectors diorg ni, collectors jerseys x ori heh. Abes sumer team nye away n home jerseys diorg tau. Kalau ikut aku yg xde sokong mane2 team, aku tgk cantik jek.Tp smlm diorg cr yg AAA grade nye. Dah ade kedai yg biase beli, aku pon tempted tgk sbb lawa2. Next time maybe, leh ajak kawan tu next time beli utk diri sendiri dan adik. Smlm x bwk cash sgt pon sbb x plan. Jersey diorg beli tu xla murah sgt, dpt yg rare tu rm75 gak! Yg byk stock rm60.

Aku mencarik gak if ade rompers or baby shirts kiut2 tp xde yg bekenan. So cuci mata jek la.
By the time abes round dah around 1.30...aku kansel la mau join tgk bola, sbbnye dah mcm ngantok haha.  Diorg pon nak balik umah dulu sementara tunggu 2.45am..

Balik umah gitu gini game pon start...cam biase, tilam mmg dah ade dpn tv, memula aku tgk bola lama2 bola tgk aku  :)
Bgn2 dah 1-0 dan sempatla menyaksikan goal ke2 spain dan kekalahan france 0-2. Haha. Dahla mmmat dua org tu nak gi tgk bola pakai jersey 'rare' france kononnye. Lol.too bad.com

Published with Blogger-droid v2.0.6

11:06 AM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

faraaahhh~~~ i wanna know exactly where dis burger bakar isss~~ plisss plisss tell meee~~~

By Anonymous didie, at July 2, 2012 at 9:43 PM  

Post a Comment