sitting, waiting and wishing

Monday, April 9, 2012

pushing it to the limit...

..keja mmg mcm ombak,ade pasang surut.ade time busy ade time free.

Tp seyes, after almost 6 years working here x penah la sampai mcm skrg ni.

Minggu ni paling teruk,start dr monday everyday keja sampai paat midnite.

Mon-1am,tues-3am,wed-1am,thurs-4am,friday-12.30am..owh it didnt stop there.

Sat- 1.30pm-8pm,sun - 12.30 - dont know yet as i am still in the office at the time of posting this. At 12am sharp, system will auto shutdown..so here i am melayan kerenah sistem plak.


Kalau dikira bp jam keja this week dah masyk 110hrs. Tidur maybe dpt abt  25hrs.


Org yg tak berada di sini mungkin kurang faham kenape perlu push diri sampai mcm ni.

Honestly aku pon x paham dah,tp terpakse..selagi x dpt keja lain. X sanggup nak terima akibat kalau output  siap even tho sememangnye mustahil.

Amazingly badan bleh bertahan,walaupon skrg rase cam nak demam..sblm collapse baik aku setelkan mane bleha..papehal tak susah org nak ganti.


Seyes. Ari ni aku ekceli bwk uniform,toiletteries sume dtg opis..as of now mcm x mustahil je kalau aku stay terus sampai pagi. Maybe just just a few hours sleep.

Drpd balik at 3am and buang masa drive pegi n blk,might as well tido je sini.


Sedih ikutkan,esp bile tinggal sesorg.

Sedih bila ingatkan bila aku bgtau boss 5 bulan lps paaal akua nak cuti 2 weeks, penuh dgn harapan yv boss akan bg back up at least utk 2 weeks tu,tp waktu tu ade gak instinct nak jd gini. Turned out mmg betul pon..dia buat2 tatau je that 2 weeks absence,so bila aku masuk opis byk yg overdua n drag step2 lain.


Worse plak tu sbb projek dah masuk bwh boss baru yg mmg tekenal dgn chengei,hard to please,n honestly x berperikemanusiaan. Sudah la expectation melampau,asyik nak condemn org..dah tu suddenly buat rules baru o.t xleh claim. An yg kena plak cuma org2 yg under approval dia utk attendance. Tu lg sedih..keja dahla melampau smmpai camni sbb nak siapkan jugak, but keja free je.


Mmg aku patut redha n ikhlas keja tp tak logik  ke nak sedih dan rase teraniaya kalau boss hati keribg mcm ni? At least kalau keja teruk tp boss acknowledge ok la sket.


Betul2 hilang hati.

Taktau sampai bila nak mcm ni. Agaknye sampai pengsan kat opis br ade org nak take action.


Published with Blogger-droid v2.0.4

12:27 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment