sitting, waiting and wishing

Saturday, March 3, 2012

quick hi!

i'm back!!!!!!

satu masa biler sempat insyaAllah akan ku ceritakan pengalaman indah dan menarik di dua tanah haram yg suci - Mekah & Madinah :p
Dua minggu yg sungguh membahagiakan.
but right now i hv so much to do, the stories will have to wait :p

walaupon sudah berazam utk tak stress2 sgt dgn hal2 dunia ni..tp masuk keja first day, 2nd day dah tensen.
huhu..honestly, mmg dah x tahan. boleh kalau jenis yg hati kering, tahan telinga dan hati walau ape jadik.

pengalaman menyelami jiwa dan rohani memberi satu pandangan baru pada kehidupan. hidup ini survival, utk tujuan utamanya - mati.
soal dunia tak sepatutnya terlampau memberatkan hati, fokus dan masa perlu ada utk kepentingan hari kemudian.
hakikatnya kita semua adalah loners, mengembara membawa jiwa masing2 mencari hala dan tuju.

sambil hari2 memikirkan bila laa nak ada knight in shining armor datang menyelamat, so that x payah susah2 gi keja haha..sambil smgt masih berkobar-kobar di dada, yg harapnya akan kekal lama, kini dalam proses 'menabur benih'.
dah x boleh stay doing what i'm doing, i need to move on, meet new ppl, improve social and economy security and most importantly be more happy.
jujurnya, ade seseorg yg pernah membuatkan aku sayang utk pergi, tp x byk yg tinggal skrg. dah ade closure, tutup buku Alhamdulillah.

tukar kerja mungkin hanya satu aspek keduniaan, x semestinya menyelesaikan semua masalah. tp kata hati ia perlu utk diriku yg baru.
untuk diri yg kini sedang belajar utk hidup bahagia dan membahagiakan.




3:25 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment