sitting, waiting and wishing

Friday, February 10, 2012

kisah adik dan kasut..


hmmm..
kisahnye, adik aku yg bongsu, satu2nya adik lelaki yg aku panggil 'adik' baru je register masuk mrsm smlm. baru form one. tho aku dulu form one gak masuk asrama, tp smhow rase cam aku agak independant kot.
tp adik ni sbb bongsu x penah dilepas ke mana2 sesorg even ke bandar BP kat rumah kami pon. ke akak dia ni je yg still rase cam dia kecik lg padahal dah besar? huhu..

nway mlm ni dah agak malam gak ( br dlm sejam lps kot) dpt info dr adik di rumah ( adik no.4), yg adik called bgtau tapak kasut dia tercabut. kasut formal hitam buat pakai gi skolah tu.
pastu kena marah plak ngan abah katanya..last2 dia mintak abah postkan gam gajah jek.
Ya Allah nangis aku mendgr citer ni, seyes xleh tahan la. dok imagine mesti sedey dia..tgh dok type ni pon rase cam sebak balik. mcm2 dlm kotak fikiran.
aku dulu pon dok asrama dr form one..mmg mula2 mcm2 tak tau buat. skolah tu plak byk pakai duit bayar itu ini, kdg2 tak sampai hati nak mintak duit abah. sampai ke uni pon selalu rase bersalah biler nak mintak duit sbb tau abah agak struggle la waktu tu. so kdg2 simpan je masalah sendiri, sampai sedih2 sbb tatau nak buat camne. luckily kat skolah dulu after form 3 kot, dpt scholarship so utk satu period of time tu ade lah back up..

nway back to my bro's story, i imagine he must be so down. first day kat skolah asrama sgt sensitif wei! even for a boy aku percaya dia mesti homesick gak! anak manja mak lak tuh~
dah tu kena plak mcm ni, surely nak kuar town pon tak tau mcm mane, itupon kalau boleh keluar la..ntah2 takleh pon sbb surely tgh orientation. pastu duit pon tatau la cukup ke tak. yelah dok asrama camtu xkan simpan cash byk2 nye..sure tambah lg sedey.

aduyai..adik ku. bikin lemah la..now aku dok pk camne nak tolong adik kesayangan nih. kalaula dkt..nyesal plak aku tak mintakkan dia mrsm kuala kubu baru ke, senang aku nak terbang ke sana kalau ade pape hal :(
huuuu..*tarik nafas dalam*

aku sms dia tanye pasal bank account, and whether dia bleh kuar wiken ni ke tak but no reply. xtau la ade kredit ke x.. nak tepon takut dah tgh malam ni kang dia kena marah plak.
aku soh dia jumpe cikgu homeroom esok gak, citer problem n mintak tlg cikgu sama ada bwkkan dia kuar town utk beli kasut or tlg belikan je pon xpe.
sambil tu dok pikir camne nak anta duiit kat dia dgn pantas, and back up plan if dia takde org nak tolong bawak kuar or beli kasut..
nak je rasanya esok gak belikan kasut n post. but payah plak xtau size. main agak2 je kang tak kena plak.

dahla sedih x dpt gi hantar dia smlm sbb aku dah xde cuti...
tsk..feeling hopeless that i cant reach out when he needs me.kalau la mersing tu leh sampai dlm 2-3 jam jek, aku sanggup kot drive sana wiken nih. tp jauhla plak rawang -mersing :(

xpelah, maybe esok aku leh clear sket kepala decide what to do kot..
the problem is first of how to give him the money and then secondly how to get him to get the shoes. so far options are getting him to ask for some teacher's help or maybe i cud call his homeroom teacher myself.
rase mcm playing parent plak instead of sister ..

1:15 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment