sitting, waiting and wishing

Tuesday, December 13, 2011

strategy 1: exercise routine 1.

aha..aku dah x kisah dah pasal benda2 yg dah jd, duit bleh carik, so fisio nye hal kira setel. ready je siap2 duit utk cover fisio selama mane yg perlu. yg penting kaki kena fully recover.  skrg aku notice kaki kanan ni xleh statik lama. nanti dia rasa cam 'ketat' je..sengal n uncomfortable. baca2 kat forum etc, mmg tips utk baikkan ligamen yg injured n at the same time to regain surrounding muscles is by doing the necessary motion n exercises slowly but gradually increasing in both speed and load. aku dah tau 2-3 movement yg bagus utk mcl injury, yg bleh wat kat uma or bila2 jek pon. lg satu recommended exercise is walking. by walking it means to really stretch the leg muscles mcm org lumba jalan kaki tu, n with proper shoes. so strategi no.1, sementara menunggu follow up check up lg 3 weeks is, nak establish rutin berjalan ptg2. tgh konsider park mane yg sesuai utk berjalan - klcc ke taman layang2 kepong. nak kena calculate gak dr opis kalau gerak 5.45pm sharp leh sampai pkl bp. then br leh konsider lah park mane yg sesuai utk walking ptg2 after opis hour. i like klcc park, x besar sgt, dkt ngan masjid, x ramai org dan landai la jugak park tu compared to tpt lain. tp nanti menangis plak jam nak balik umah. hmm. mane lg tama ade? ideas?

2:50 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment