sitting, waiting and wishing

Sunday, December 4, 2011

..

..dalam kesukaran menghadapi 'eksiden' yg menyebabkan aku sedikit 'tempang' biler berjalan skrg ni, percaya tak ade dua org yg aku x citer betul2 pasal benda ni. mak n abah. sbb xnak diorg risau. 5 thn dulu biler aku eksiden langgar motor waktu otw nak balik kampung sbb abah eksiden kat tpt keja(workshop lori dan bas) pon gitu.adik2 tau la tp aku siap pesan jgn bgtay mak abah. kali ni aku xde la pesan gitu, tp kebetulan plak adik2 sumer dah xde kat umah, so mmg lmbt la khabar angin tu nak sampai kat diorg. rasenye selagi x betul2 teruk dan perlu, mmg kalau bleh aku xnak diorg risau2. sbbnye diorg jauh, bukannye senang nak dtg sini, kena naek bas sumer(aa..sedey plak), buat risau je kalau diorg tau kan. ingat lg dulu zaman skolah kat seremban, aku penah injured main basketball, terpeleot ankle sampai naik bengkak cam telor. mmg xleh jalan, kaki bengkak giler. abah dtg gak amek naik motor all the way tu, sbb aku nangis2 kaki sakit. balik kampung bawak gi urut. terus baek. tp tulah sian la abah kan..rasenye pastu balik seremban naik bas kot. time aku nak start keja kat sini dulu pon diorg gak la sama2 naik bas, angkut barang aku skali. turun naik bas lak tu, sbb mane ade bas direct ke bukit sentosa. ingat2 balik mmg sayu gak..sbb tulah dah skrg ni, aku x kisah nak jd driver bawak diorg ke mana pon. drive pegi balik anta adik masuk mrsm kat tganu sinun pon penah..dr kl-k.berang-bt pahat-balik kl dalam masa wiken tu jek, ingat lg kaki siap bengkak time tu sbb drive lama sgt...nak tau camner aku leh jd tough n independant, ni la sbb2nye. aku yg selalunye jd tpt sandaran, x sempat nak menyandar. x penah terfikir nak merungut, cuma biler duduk diam fikir balik, camtula hakikatnya. kes aku jatuh ni antara rare case tpakse bergantung kat org lain, dan aku cuba utk minima kan..org lain dok panik aku kat umah sesorg, kalu jatuh lg susah la ape la. aku pk gak benda tu, tp aku lebih risau lg kalu benda ni bg any effect dr segi duit, and jugak sakit long term. serius itu main concern. by now, soal duit tu insyaAllah. kalu x ckp kompeni g.l, medical card leh cover. bab ni aku cuba fahamkan and take one step at a time. papepon, selasa  ni jumpe specialist dulu, tgk ape dia kata. concern pasal long term tu ade sikit risau lg. as of now, even tho dah kurag sgt2 sakit tu, lutut still cam stiff gitu. xleh fully bengkok or tegak. aku cuba main2kan lutut tu biler dok sorg2 tu, rase takut kalau xleh recover fully. aku dahla jenis layan sukan gak. badminton, netball. tsk..psikilogi mmg dah kalah, cam phobia je jatuh lg. sakit woo time memula kena, bygkan nak angkat kaki naik katil pon xleh. meleleh air mata bila cuba paksa, tp last2 give up gak. dr segi rupa, ermmm lutut now jadik 'comel' gitu. haha. bulat je xde shape huhu..sgtla obvious bila dibandingkan ngan belah kiri.  papepon esok akan masuk opis. keja menunggu. td try jalan jauh sket, mmg x selesa lg, tempang2, tonggek2 jd nya sb nak elak sakit tu. guess esok dok opis mmg kena duduk je laa. xleh bygkan lg nak handle turun naik tangga opis tu. malas nak fikir lg. ade sikit nervous, dan malas nak menjawab soklan org. maybe aku patut tulis skema jawapan atas kertas? senang keje haha~

11:02 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment