sitting, waiting and wishing

Wednesday, November 30, 2011

sy sudah x tough?

ehem..a friend yg close-x close gak lah, one of those yg aku panggil 'kyoudai' means adik-beradik, tegur kat fb chat mlm ni.
actually member satu batch sama2 kat uni dulu, kawan sama senang, sama ketawa sama gaduh la kiranya - cam adik beradik, kan? lg lah dia ni, satu class dulu, so ikutkan dia la muka budak msia aku paling selalu jumpe 4 years kat nihon dulu.
kitorg jarang chat online, mamat ni dok keja ulang alik tokyo-kl. so smtimes ade lah jumpe, so time tu jelah catch up. aku pon xde lah nak citer personal sgt ngan dia ni..ade mcm mak nenek sket dia ni punye bebel. not to mention a health freak! ingat lg dulu kat nihon dia sorg je x minum tap water, tp kitorg selalu tipu dia kata tu air masak padahal actually air paip. hehehee..

nway ari ni tetiba dia tegur..tanye peciter sumer..sembang2. then dia tanye ape prob aku ekcelinye? jiwa kacau ke stress keja? i said both..pastu start la yada2..kata cam bukan mcm aku yg biase..cam messed up. sempat lg bebel soh aku eat good food for healthier mind huhu..sabo jek.
so aku ckp la..maybe mmg sape2 pon ade at some point akan jd messed up. or maybe selama ni aku x open so org tak perasan..sumer org ingat aku tough n independant. padahal ade masa aku x larat nak jd tough..
pastu dia leh agree plak..mmg betul pon tang nampak tough tu. so mcm tak au (=sesuai) biler aku tak tough. susah nak approach..and these all based on ape yg dia baca kat online status aku. aku x salahkan dia, smtimes mmg aku over emo. maybe i need reserve a bit..but then well, smtimes the keyboard is all i hv.

mcm kelakar..i know dia cuba nak make it sound as funny possible. tp still..agak sebak la biler ade org tegur camtu. lg2 la time aku rase sgt kucar kacir n tatau nak buat ape ni..

so i guess, i need to toughen up a bit more, huh? or at least not show when i dont feel so tough?


10:00 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment