sitting, waiting and wishing

Friday, October 14, 2011

lapa nasik..

eRMM..situasi yg betul2 buat aku homesick. slept a good 5 hours after mkn ubat siang td. sipi2 nak terlajak asar! naseb baek tersedar dlm sebelum pkl 7. setel solat asar, then tunggu maghrib perut dah nyanyi2. ye la siang td pon cuma mkn pisang goreng je b4 mkn ubat..ni sgtla lapar nasik, kalau dpt ngan sup ayam n telur dadar pon dah cukup. tp..cam segan nak menapau balik umah, sbb mak hsemate ade kat umah. nak masak pon sama la segan gak, x larat la pon nak masak demam2 ni. siang td sblm naik tido makcik tu ade gak pelawa makan nasik dia masak simple2, tp seganla jugak sbb hsemate pon tak balik tghari td..kalau dia ade skali tu ok gak. whatsapp sorg member, satu2nye member that i cud think of yg maybe ade dkt2 sini, tp dah otw keluar la plak, so xlehla nak ajak teman makan kat kedai..hmm kalau kat kampung ngan mak kan senang. leh makan nasi panas2 ngan lauk mak masak simple2 pon xpe..kalau kecik2 lu time demam mesti abah tanye nak ape, pastu mesti jawab nak kfc :-) lalu la pulak mkn kfc ek heh. waa..sadis sungguh xde sape nak teman. some friends yg aku tau sanggup teman sumer jauh luar kwsn..xkan aku nak drive sampai ke putra heights sana kot just for dinner. tho aku pena buat sblm ni, tp dlm demam2 ni..ni x mkn kang xleh mkn ubat lak..mcm kena pecah tradisi jek, gi mkn sorg2 kat kedai order nasik n sup ayam. x pernah ku buat...waaa.. :((

7:54 PM

6 friends sharing their thots

6 Comments:

Faraahhh..ala sori kreditku abis. :( tkcr ok! Nyum sedap nya sup dataran.uh tkenang n teringin!!

By Anonymous dotida, at October 14, 2011 at 9:23 PM  

tu laaa dot, tergantung lak sembang. Lenkali skype la wei or google talk, tp ko kena warn aku soh online siap2 la hehe..

K.ita maybe gi haji beb..br dlm minggu ni agensi call. tp br td dia citer still nama dia tak lepas kat final list t.haji la plak, tp nama makcik dah ada. Tu tgh dok usaha2 buat rayuan la tu..cian plak kalau makcik gi sorg2 kan..
Aku dah ready jek nak kena tinggal satu stgh bulan ni :p

dont worry sgt pasal aku beb..ko ingat2 kat aku pon rase ilang sket stress aku..umur dah nak masuk 30 ni mmg xleh nak manja2, down kejap2 pastu insyaAllah bangki la balik :p

By Blogger fhana, at October 14, 2011 at 10:27 PM  

Hehe..bagus2.. Rase nk je ajak ko jln nihon ni..tp dgr sdg bhajat ke umrah kan? ;) moga dpermudahkan urusan aminn..
haaa jom vid call add me dot.ida
Stress2 bole borak gosip2..heee

By Anonymous dotida, at October 15, 2011 at 9:20 AM  

hehe..
Umrah nye niat tu insyaAllah dlm usaha utk realize soon.dah dkt nanti aku roger..

Eh vid call tu guna ape? Caner nak add? Hehe..aku dah lama tak wat internet call ni..
Kasik info sket, nanti aku try register ke ape ke..

By Blogger fhana, at October 15, 2011 at 9:42 AM  

Guna skype utk free video call..tp internet kna baik la utk imej sempurna.
Tu la cara atuk2 nenek2 naufal tgk dia kt sini, mlepaskn rindu..
buat account then add us ok? :)

By Anonymous dotida, at October 15, 2011 at 7:21 PM  

dot: ooooo ok will do!!

By Blogger fhana, at October 15, 2011 at 9:29 PM  

Post a Comment