sitting, waiting and wishing

Saturday, October 1, 2011

..kerana degil.

ermm..kerana degil dan menangguhkan another week utk buat treatment, malam td aku melalui malam yg paling sakit, sadis dan panjang sekali..

the day to start with dah not so good. perut x berapa sihat. double trouble nye sakit perut, cramp sbb period (tp x sampai tahap period pain yg teruk la) + sakit perut angin. hmm mmg good combo. kompius nak rase sakit yg mane satu..dpt sapu minyak yuyi kat perut pastu baru rase selesa sket, if not mcm badan xleh nak tegak huhu..
tambah pulak tghari x lunch, sbb mamai lupe bawak balik wallet, so xde duit nak tapau nasik. kat umah ade maggie jekla pon. makan maggie kang mau tambah sakit perut...
seb baek petang alas perut ngan pisang goreng sket..

after work..buat lagi keja bodoh. xde hala tujuan actually but i didnt feel like going home too early. terase nak lepak2, makan2 ke minum2 teh tarik ke..perasaan mengatasi perut la actually. ajak seorg dua, ade yg heading balik 'kampung', pastu ade yg sudah kenyang bla2..so ended up, drive jek ke rawang tanpa hala tuju thinking once there maybe akan dtg idea, tapau mcd ke tapau bubur or sup or tomyam ke..beli dominos ke.
err..but ended up, sampai rawang, buat tawaf keliling bandar rawang 3 kali. go around and around xleh decide. more like mendegilkan diri xnak makan sesorg or tapau je ekceli..walaupon perut dah lapar n masuk angin :-|
dahla jalan jam....so last2 lepas puas pusing2 and nampak gaya mmg hopeless...turned around balik ke sentosa, singgah ke tesco beli bateri for flash camera and thats it.
sampai ke rumah, aii ade kereta tgh tunggu housemate dpn umah. kereta yg dikenali la ekceli heh..aii dating ke? haa..ini kena korek ni ~

lps tu ding dong ding dong..akhirnya sampai ke sudah x makan pon. kalau time rajin nak masak dan makan sesorg tu mmg mcm2 leh masak. tesco dpn umah je pon nak cari bahan, ade pasar tani lagi tu hari ni. but its just one of those days...

but highlight of the night comes at around 10pm...gigi start denyut2. aku dah suspens, ingat nak tido awal ari ni malas nak layan perut. tp br je letak kepala kat bantal denyut yg sket2 tu terus escalate jadik severe! serius ni maybe the worst ever!pastu bangun balik la jalan2 tp x ilang gak..old trick dah tak jalan. telan 1 dos painkiller ( = 2 pills), after 30mins br kurang sket...baru lelap jap lam posisi duduk bersandarkan bantal dan dinding, terjaga balik sbb sakit. tgk jam dlm 12 lebih...pastu bgn balik, tak tahan sgt amek lg satu dos. even tho aku tau lg xde guna amek byk2 painkiller sbb nanti effect dia terus tak ada. somehow pastu tertido balik kejap and then jaga balik around 1.30 - amek lg painkiller - tido, bgn balik 2.30..repeat teh same thing at 3am then 4.30am...last skali terbgn 5 lebih, mmg nak kena duudk betul2 baru sakit tu level yg bleh tahan. last2 tido duduk je tanpa batal or anything...
somehow after 5.30 tu dpt baring n tido sampai 7.30, terbgn sbb sakit balik. waaa..toksah ckpla, mmg dah nangis2 dah everytime sakit tu dtg. sambil nangis sambil doa..kalaula boleh solat, boleh gak buat tahajjud tgh2 malam dok terjaga tu.

pagi bgn 7.30 tu dlm keadaan sakit gak, tp ajaibnya bgn jek tak sampai 5 mins sakit pon ilang..aduyai mmg sakit tu datang bila dalam keadaan rehat dan esp baring.
if not mmg ingat nak gi klinik terus pagi2 ni, so that sempatla proceed with plans ari ni - follow shooting member bertunang ari ni. 10.30 dah kena ade kat selayang. so gini kalu, lehla layankan plans ari ni dulu, setel sumer petang karang baru decide camne..tp dah bleh bayangkan la malam ni pon kompem x bleh tido nye :((
ni sambung balik sakit perut smlm..lagi teruk dia punye angin sbb lama kosong..layan cereal drink secawan besar pon dah x jalan ...


8:50 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment