sitting, waiting and wishing

Thursday, October 13, 2011

peanut butter cheesecake!


ehem.. degil kan. end up balik dr opis smlm aku proceed gak buat 'bday cake'. x jadik nak wat red velvet fancy2, terasa nak wat ciskek. tp nak wat sthg different and special so end up making a peanut butter cheesecake, with chocolate brownies as the base :) so from bottom, first there's the brownie base, then peanutbutter infused cheesecake layer, then plain cheesecake layer then topped with some chocolate ganache deco. smlm br beli tip utk wat writing n bunga2 tu, hasilnya agak seronok tho a bit messy. first time la katakan, tatau mane nak letak bunga2 tu haha. tp the writing, not bad kan? :)) masuk pagi2 terus letak atas meja bday boy( erkk..boy la sgt~). ape reaksi dia Wallahualam, sbb aku yg rase panas muka nak tgk reaksi dia canerr..

10:36 AM

9 friends sharing their thots

9 Comments:

farah, nak kek jugakkk~ :p

By Blogger Che Lin, at October 13, 2011 at 11:52 AM  

alamakkk!!haah la bday dia sama ngan bday k.lin!!haha..
Jom2 jumpe bebila org bawak kek, mini version heh

By Blogger fhana, at October 13, 2011 at 1:59 PM  

Nk tgk dlm kek tu camne..tpaksa guna daya imaginasi..kekekeke

By Anonymous Dotida, at October 13, 2011 at 3:30 PM  

farah,

nak juga..ko patut amik gambar daripada tepi..nak tgk layer tu macma mane..takpun ape kata buat kan utk kitorang..yummee..

By Blogger My Chibi Box, at October 14, 2011 at 10:09 AM  

haha..tuty, ade gambar tu. Nanti aku letak k.
The verdict of this cake, everyone loves it! And aku sendiri rase its a very nice combo peanut butter+ cheese hehe

By Blogger fhana, at October 14, 2011 at 11:30 AM  

eee sedap...he is lucky to have you as a good friend altho he's aware or pretend not to know your feelings.

i do know this guy, dont i??

By Blogger Husna Ariffin, at October 14, 2011 at 2:13 PM  

husna..itu lah mudah mejadi lelaki, senang je nak pretend n buat tatau. Dan susahnye menjadi perempuan, lebih2 kang dah macam perigi mecari timba.

If u do remember pal's friends, then u do know him i guess.. .p

By Blogger fhana, at October 14, 2011 at 7:21 PM  

sabar la fhana...i once been in your shoes, we kept waiting for answers from each other until one day when i found pal n he was in relationship, we did talk about our feelings.

yang best nye, i have the guts to say to him altho thru sms je, "aku dah tunggu ko lama dah"...haha..and he replied, kenapa ko tak bgtau awal? i guess time tu just nak let my feelings go.

nasib pal tak mcm tu..hehe :)

By Blogger Husna Ariffin, at October 15, 2011 at 12:12 AM  

husna: haha..gitu rupanye. I can somehow imagine pal kontrol macho haha ~
i guess to each of us our own story yg Allah dah janjikan..maybe belom masa saya, tu je leh convince diri sendiri utk kuat nak go through..

By Blogger fhana, at October 15, 2011 at 7:12 PM  

Post a Comment