sitting, waiting and wishing

Thursday, October 6, 2011

drama tv3 - soffiya


There's a new drama at tv3 - soffiya, ganti drama kasih alia at 7pm monday-thursday.
after awhile rasa macam storyline dia familiar. citer yg kadang2 rase x logik. yg jahat, jahat sgt. yg bodoh gi ikut tak tau nak lari tu plak bodoh sgt. huh dah nama pon drama.
very close to this one danielle steel novel i've read so many years ago. one of my favs. sgt ingat the storyline sbb sgt sedih and depressing..urrr, benda sedih mmg lagi senang ingat kot.
nway, danielle steel mmg one of my favs pon, maybe thats why.

here's the link of the review.
http://www.mouthshut.com/review/Malice-Danielle-Steel-review-plmsumssn

soffiya the drama tu, pasal soffiya yg jadi mangsa bapak dia sendiri. raped, abused even waktu dia punya mak still hidup dlm rumah tu. lps mak dia meninggal dunia, lagi lah bapak dia buat jahat sampai akhirnya soffiya bunuh bapak dia in self defense. tp sbb bapak dia punya good reputation among org kampung, she ended up in the juvenile ctr ( sbb bawah umur).

awal cerita, sgt similar to the novel, cuma dalam buku watak Grace Adams tu masuk jail instead of juvenile ctr and the ordeal lg terukla bukan setakat gaduh2 biase - yer aa kat msia ni xleh la kot nak buat citer lebih2 camtu lagi2 citer melayu slot petang2 tu.

so far, baru sampai part soffiya dah keluar dr situ, and start hidup baru dgn seorg hamba Allah yg baik hati Kak Ton. owh, ade lah pulak konflik2 nanti kot antara dia, illiyas si lawyer yg tinggalkan dia dan gf Illiyas dan bapak gf tu. haa komplikated.

start sini dah tak sama la kot ngan novel Malice tu.

Hari ni missed the drama.
balik kerja sengkak perut dgn heartburn. aku assume heartburn laa..pedih semacam je. mcm gastrik tp kat atas perut, bawah dada. balik thot nak have sthg to eat, maybe tapau sthg kat pasar, tp lps mandi terus tertido sampai midnight. sedey jek bgn tgk2 dah pkl 12 lebey, perut lapa.haaaa..tak pasal dah sakit perut angin plak. and missed la makan ubat nampak gaya.
kepala pusing2 tp dah tido lama susah lak nak tido balik..tu yg dok layan edit gambar and tgk online episod yg termiss tadi ni.

esok pagi nak makan nasik lemak aa. lapar giler. since after raya kot x makan nasik lemak.

2:39 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment