sitting, waiting and wishing

Saturday, October 15, 2011

...

tsk..card reader lak mcm rosak. xleh nak detect biler cucuk kat laptop :((
cable entah ke mane dah...

nways..
its one of those weekends yg x berape 'kondusif' utk stay kat umah walaupon kalau ikutkan hati wiken ni nak dok umah 48jam, menguarantinkan diri, ,maybe marathon reading buku2 yg dibeli kat BBW books sale last week.
only that, wiken2 kalu dok umah xleh nak dok bilik sgt, sbb panas bukan calang2 esp. time matahari mmg menghala ke bilik ni. kalau dok umah jugak mcm2 nak setel, keja umah cam membasuh, mengiron uniforms utk seminggu, masak2 etc - semuanya dilakukan di ruang bawah la kan.
but its one of those rare weekends yg ade ramai 'visitors' bermalam..secara semulajadinya, segan dan kurang reti nak berdiri atau duduk. segan tu satu hal, kena bertudung bagai tu satu hal gak la. kena minggu2 yg kebetulan aku busy dgn aktiviti or balik kampung or tak kisah nak membawa diri bershopping atau melepak di starbucks sepanjang hari tu xpelah..
tp biler kena wiken yg at least one day tu nak berehat-rehat memandomkan diri kat umah..mati kutu gak tatau mane ape nak buat, mane nak gi. especially this wiken, yg kalau ikutkan mmg malas nak jumpe spesies manusia lain..patut layan jek ubat doktor yg mengantuk tu, tido ala2 pengsan.

ari ni, sabtu end up keluar waktu sarapan bawak ke serendah, jumpe kawan lama yg dah lebih 2 thn x jumpe. kawan sama masuk keja dulu, tp dia dah pindah ke tpt lain, this wiken balik umah mak dia kat serendah bwk anak2 2 org since the husband is away on bis trip. ok, so killed time sampai almost 12pm. balik umah tgk2 org sumer takde, so sempatla bake red velvet cupcakes adhoc version utk bawak gi kids bday party@house warming rumah kawan kat bkt jelutong. tu pon x sempat siapla gak..kol 2pm gitu diorg dah balik, tp siapkan je lah dressing up cupcakes tu dalam kepanasan dapur huhu..siap2 terus keluar ke bkt jelutong...
lepak lama jugak sembang2 catch up, everyone loved the cupcakes. senang hati sekejap. biler buat org appreciate mmg sejuk lerr hati..

balik dr bkt jelutong, x terus balik umah la of cos. mengelak dr balik awal. so lepak borders the curve sampai nak tutup. end up dkt kol 11 br sampai umah..meriah lg nampaknye. xde energy nak bersosial, lgpon diorg dah lepak2 baring2 kat bwh tu sian lak kang x selesa kalau aku ade skali..

huuuuh..
mengeluh memikirkan esok ke mana nak bawa diri. honestly penat nak drive jauh2 bawak diri..ye aa rawang bukan ade ape. nak gi tgk baby alia n amal, fikir 2-3 kali sbb sedang membawa virus.ke the curve/ ou tanpa tujuan setakat lepak kat borders/mph reading or browsing the internet, kalau ikutkan mmg x praktikal, dan membazir.

ini lah yg tak best..kawan2 mmg ramai tp semua dgn komitmen masing2, nak jumpe kena buat appointment..buat plan itu ini.tp biler masa2 camni, dah hari ni br nak kalut, sp yg free nak meneman? mati kutu la jawabnye nak spend the whole day sorg2...sadis.
kalau dok umah leh jek tido or menghabeskan buku2 yg tak berbaca lg ni..ade lebih dr 10 ni!

honestly inilah dia paranoia yg tak berjaya lg kikis biler memikir soal 'hidup sendiri'. especially knowing that it will happen more and more frequent in the future..and kalau sampai ke sudah aku xleh nak handle, penatla jawabnye nak melayan resah dan kelam kabut.

so mane satu pon, sama ade memerap dlm bilik satu hari esok..atau lari ke mana2 mengeraskan punggung duduk layan kopi dan buku sampai ke malam..ke dua2nya bakal membawa kepada isnin yg x berapa segar dan refreshed. especially this monday..when i wish i cud just skip work for a little longer...


11:45 PM

3 friends sharing their thots

3 Comments:

woot! sian nyeh ko tk bleh dok umah sensorang. aku heiki giller. dok umah, golek2 atas bed takyah bgn langsung pon taper.
makan ikut mana sempat jer. dh dua hari dh golek2 layan boring. i love layan boring. dasar pemalas. haha.
well, anyway, u need to try to be with urself more than u think u deserve. ahaks.

By Anonymous didie, at October 16, 2011 at 4:09 PM  

its all in the mind kot dd..kalau rase heiki dok sorg then ok lah. Ade masa aku ok jek..the best place to be alone is at home, tp susah la biler x berapa nak selesa duduk di rumah sendiri..

By Blogger fhana, at October 16, 2011 at 5:56 PM  

farah, dedolu aku pn sangapp jugak esp kwn2 yg rapat dh bz ngn komitmen..lain org lain method, tp aku join non profit activity.mcm2 program, best gak.feel great knowing my 'free' hours can benefit others n make them happy..;)

By Anonymous dotida, at October 17, 2011 at 8:38 AM  

Post a Comment