sitting, waiting and wishing

Tuesday, September 6, 2011

wagyu ribeye steak@ las vacas mont kiara - the best steak in town!!

delayed entry kali ni pasal aktiviti makan2, iftaar with gang from uni di hari2 akhir puasa Ramadhan lepas. x ramai pon. aku ajak 2 org jek, kawan2 yg paling senang nak diajak berjumpe dan hang out. petang ni ajak, malam nak jumpe pon bleh. sayang diorg ni. kalau time aku stress cam nak nangis, rase2 cam xleh nak balik umah sesorg layan blues sesorg, whatsapp je insyaAllah diorg ok jek nak entertain. tp kena ckp terus terang aku tgh jiwa kacau, kalau x diorg wat bodo jek. haha. thats naza & jem. sometimes opah when he's not so far away in tokyo. tp kali ni kami berbuka di las vacas mont kiara, joinin us is suprise2 another friend, ayu yg selalu susah nak lepas due to family commitment. husband dia bukan yg very supportive sgt bab2 nak berumpe ngan kawan2 ni. aku pon dah lama x jumpe dia so ok lah gak sekali skala. memeriahkan suasana. haha. those yg kenal ayu ni sure faham when i say 'meriah' hehe..ok tolak aside aku sesat pusing2 carik mont kiara shoplex tu sampai 3 kali masuk tol sprint kat mont kiara tu, padahal takyah masuk tol pon ekceli, i enjoyed the dinner vr2 much. ni 3rd time dinner kat las vacas tp 1st time kat mont kiara branch, ni pon sbb k.jaya branch tu only have buffet during puasa. mon kiara branch nye ambience lagi nice, ade class sketla, x mcm 'home like' sgt. sesuai utk dinner, special occassions. previously dah pernah try their angus ribeye, burger, beef wraps so tis time around mcm xleh resist to order their premium steak - wagyu steak! uhh..wagyu ni kalu kat nihon kan femes ka set2 kobe beef tu tp xleh makan, bukan sbb mahei, tp sbb x halal huhu..las vacas ni plak la satu2 kedai yg aku tau serve halal wagyu, in fact the restaurant totally halal. xde keraguan lagi sbb diorg sendiri yg import and order their supply, mostly from australia. so after muc hesitation gak actually, i ordered the infamous wagyu ribeye steak, well done as recommended. kenape hesitated? sbb it's priced at rm60@100 yek..pheww..i had to mention to have the minimum cut, which is 200gm. if not mau cecah 2rat kot bill..ok so dah dpt food masing2, ape lg indulge lah. dahla lapa gell sbb by that time dah 8.45 gitu, makan wagyu steak tu, ermmm mmg sgt lembut dan sedap! gamba pon amek pakai hp je plak, xdelah clear sgt. pastu try member punye yg angus tu, fuuu lagilah terasa kesedapan wagyu tu. haha. padahal angus tu pon time aku makan last time dah rase best giler dah..mmg fav la steak kat las vacas ni, xyah letak sos pape. mkn gitu jek. fresh n juicy meat.this is officially my fav.steak house, sejak try first time mmg x makan steak tpt lain dah huhu..risau pasni asek nak order wagyu steak je pulok! baidewei..utk wayu steak kali ni, damage to the pocket is rm127 for the steak, plus dlm rm12 gitu kot for hot lemon tea and mineral water. sekali sekala blehlaa..nak tunggu org belanja mmg takkannye, so belanja la diri sendiri kan. puas hati gak sbb mmg x prefer sgt buka puasa makan buffet byr mahal2 tp food x sedap mane. angus ribeye plak by the way, abt rm25~per 100gm. so guideline kalau sesape nak gi sini abt rm75 per head la kalau nak makan steak biasa. kalu wagyu consider double layek huhu. tp kalu burger dia, which sgt2 sedap gak around rm20++ je kot. owh and the beefwraps for entree pon sgt recommended, harga x ingat bape. so sp nak gi pasni, roger2 lah :p

11:03 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment