sitting, waiting and wishing

Thursday, September 29, 2011

takziah..

..aa..no wonder. mmg langsung x kasik can, tepat on the dot, kalu bukan bukan bujang(read: anak dara~) lagi ni, sure dah kecewa abeslaaa. lolol. zaman2 belajar dulu (um), time mcm ni ade satu masa tu sesama kami akan saling mengucapkan "takziah lahh..*ovum* anda tidak disenyawakan.." ish, mcm lawak time tu, tp mcm keji pon ade bila ingatkan balik. haha.
stress belajar sumer jadi bengong kot. mmg tu time2 ujung 2nd year b4 monbusho exam. owh mmg giler punye stress, dok uni 4 thn pon x stress camtu lah!

tokorode...nampak gaye baby boom tahun ni akan bersambung tahun depan. baby boom disekeliling aku la that is..maybe sbb ramai org my age ( or younger) mmg age sedang membina keluarga. Alhamdulillah tambah ummat Muhammad. after besties amal n cikyam(insyaAllah), my sister, bosses etc..the office(dept) is also sgtla obviousnye full of not one or two or three but many ladies with tummies.
topik di tandas atau surau atau kedrum etc sering berkisar soal pregnant dan babies. urmm kalau kat surau tu ironically topik dia 'ganas' sket, xde cover2 dah. terus topik pasal beranak terus huhu..even tho aku dah selalu dgr termasuk cerita2 yg agak personal dr kekawan rapat, still ade sket ngeri n awkward bila topic ' beranak' tu rancak disembangkan, esp oleh akak2 yg x berape nak berlapik.
on top of one that i just got to know last week, ade 2-3 akak2 opis lain yg aku baru gak tau this week,sedar2 dah pakai uniform preggie pon! then another one colleague told me today at the surau that her 2nd kid is gonna be a big sister!...THEN another was saying today how she hopes to miss her 'red flag' too..ermm kalu x silap last ramadhan mine was few days after her, so if aku dah kena ari ni, considering that we both have the same ideal consistent 28d cycle, n she's still missing it then i guess i shud be ready to congratulate another one expecting mother. both of these colleagues hv quite small kids lg plak tu..sugoi2. aku kagum. the one who's confirmed preggie was rambling how the timing was just right, for her to have 3 stooges by the age of 30. pasni leh shutdown kilang or maybe rest kejap, and focus on raising the 3 kids. ulala..wish i cud say that too. time dia ckp just nice anak 3 org by 30y.o tu rase mcm nak shrink jadi seekor semut, masuk dalam lubang-lubang di dinding surau tuu ~

*yours truly dedulu penah angan2 nak anak paling kurang 3, just nice 5 (nak bilangan ganjil~), kalau bleh at least 2org by 30 y.o, then last skali pon latest by 37~8 y.o ke..
but at the rate yours truly is going, even 2 kids by 40 is beginning to sound good enough*
May Allah bless us all..

errmm..can you hear that clock ticking?

10:34 PM

2 friends sharing their thots

2 Comments:

farah..kedrum tu apa? kenduri kendara kah?
btw, ckp pasal anak ni..jgnkan yg belum kawen, yg dah kawen ni pun stress jugak kekadang tu. huhu.

By Blogger azya, at September 30, 2011 at 7:39 AM  

haha...kedrum=cad room=bilik wat keja2 cad yg lately jadik tpt meyorok biler xde keja :p

tula ani, yg dah kawen tu lain plak pressure nye tu kan..i get it. Tensen tuh. Aku stress sbb aku nak sgt anak dah, start family etc tp jalannya belum ada lg, still belum bleh lari drpd conclusion 'hopeless, xleh wat pape..'
kuasa Allah kan kesimpulannya ape2 pon..

Aku yakin tho yg ade hikmah semuanya..dpt a x semestinya dpt b..x dpt a x semestinya x dpt b..sbb tu aku tekad gak berazam, stabilkan emos, rohani &ekonomi diri, lpskan one by one target n commitment, if in 2 years i'm still alone, i'm applying for adoption officialy.
Nway xleh tunggu lelama pon, lg tua lagi turun merit and lg susah.

Kdg2 rase cam impossible n x masuk akal...but at least its sthg yg aku tau camne nak usaha, and honestly lebih jauh masuk akal drpd ape yg aku cuba buat tp x jalan2 skrg..

By Blogger fhana, at September 30, 2011 at 10:12 PM  

Post a Comment