sitting, waiting and wishing

Sunday, September 18, 2011

rahmat kasih sayang.

aduii..sakit kepala. tp sblm tu, wiken yg best, sleepover at bestie, yam's place@uniten bangi, bukan bilik student yek, bilik pengetua kolej. k.s is not in the country at the moment, outstation ke japan. amek peluang nak sleepover menemankan mummy yg sedang sarat pregnant with 2nd child nd lil ayra. sket lg nak jd kakak dah ayra pon. thanx yam btw for giving me an insight view of a day as a mother. i salute u and all my mommy friends for holding up to the challenge of raising a kid (or a few!). sgtlah kena bersabar yek! some moments rase cam old times, baring2 gossip and pillow talk sampai terlelap, only this time with lil makcik between us dok kejap2 mommy, kejap2 aunty fallah hehe..x kasik can org2 dewasa nak wat hal sendiri. rase bahagia dpt tumpang kasih sayang anak kawan baik sendiri, esp.that ayra has grown quite attached to me, sgt pandai take advantage on auntie farah ye, she knows i wont say no to anything she ask :p mommy of cos la strict kdg2. tp aunty selagi boleh nak layan. sampai2 nangis2 ingat aunty dah balik..alangkan xde pape biological relations pon leh rase sayang and cair jek kat kids ni, inikan pulak those mothers-kids  kan? i can only imagine. rahmat Allah yg sgtlah besar rasenye, yg x semua org dpt rasa pada masa dia harapkan. sbb tu sgt sayu rasenye biler sekali sekala terbaca kat newspapers, or tertgk kat tv news ade org buang bayi. tho aku xde hak nak judge org yg buat tu, tp terfikir la gak bleh tergamak ade manusia yg sanggup buang anak darah daging sediri. bukan diorg xde pilihan, drpd dibuang baik diorg bagi kat jkm ke or ngo nye baby hatch program ke, ramai org yg nak anak tp x dpt anak..insyaAllah anak2 tu kalau dapat pada org2 tu, life diorg akan terjamin and at least they wud grow up having parents yg appreciate  n love them. sbb biasenye org yg amek anak angkat ni mmg dah betul2 ready n xde jln lain. so diorg appreciate anak tu. and bukan senang gak nak pass requirement  for legal adoption tu, dr segi background, economy etc. eh melalut sampai ke situ lak, kesimpulannye, terasa seolah-olah dipinjamkan kejap perasaan bahagia tu spjg dua hari spent time with these two of my beloved girls. ade gak bagi sket peluang utk aku reflect balik sama ade betul aku dah ready nak anak mcm yg aku rasa. mungkin Allah x bagi skrg semua tu sbb aku sebenarnya lom ready lg..insyaAllah satu hari nanti, bersuami dan ber-anak tu tetap dalam doa. bila sampai masa, aku redha mana2 satu yg sampai dulu. x semestinya the former first kan? Life i full of suprises nway rite? owh dan np lak pening kepala? cam biase once blk umah terus jd buntu; perut lapa pon last2 ignore jek, sampai naik angin ke kepala. ni awal2 dah tutup lampu, pujuk mata tido cepat. dan jgnla perut meragam lg sbb makan ubat dgn perut kosong. dan semoga dipermudahkanlah perancangan yg sedang dibuat ni, dan segala perancangan hidup yg lain2 ya Allah...

11:33 PM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

ameen..
-een

By Anonymous Anonymous, at September 19, 2011 at 9:42 AM  

Post a Comment