sitting, waiting and wishing

Thursday, September 15, 2011

not feeling well..

ari ni e.l kerana sakit gigi datang balik dgn hebatnye smlm. ari tu ade wat temporary filling, silap aku laa malas nak gi follow up wat permanent filling pastu, skali temporary filling tu dah tanggal and jd sgt sensitif everytime makan..malam td x makan ape sgt pon, cuma makan brown rice cereal drink, minum nescafe susu..pastu makan kuih raya. maybe tu yg jadik punca tetiba time nak tido tu sakit  menyengat. mcm2 dah wat kumur listerine la air garam la tp x jalan. jumpe ubat sakit gigi herba cina mana tah pon x jalan..last2 pow hsemate nye paracetamol 2bijik. x ingat sampai pkl bp berperang nganr ase sakit u tp last2 tertido la jugak. pg ni kononnye instead of going to the private dentist, nak try gome nye clinic. jimat duit. ari tu dah claim nak abes dah limit dental claim..ni kalu gi lg kompem beratus lg kena.tsk. tp rupanye gomen clinic ari ni cuma utk appointment cases. outpatient dia check2 bg ubat jek..tsk rase cam bangang pon ade, alang2 tu buat je skali pe salahnye kan..tak ke buang masa nak dtg balik buat rawatan padahal dia tau dah nak wa ape..iku gaya kalu gitu mau at least dua kali l kena cuti kalau nak maintain wat kat gomen. gini kalu mcm tpakse gi private gak jek.. last2 dia bg painkillers and antibiotik jek..balik perut dah lapar giler tp x berai nak makan. tp masak gak bubur kosong jek last2 mkn gakla sesenduk ngan kicap..pas mkn ubat tido sampai 4 jam, bgn2 rase pening n loya masuk toilet muntah. padahal perut pon agak kosong jek. ni sakit gigi dah ilang, badan plak weak smcm. perut pedih, kepala sakit. x best nye cam nak nangis je rase. nak makan waa..x lalu dah makan bubur tu. ape jd agaknye kalau aku tido je x bgn2 sampai esok? padahal i was so looking fwd for the wiken, plan to be hanging out with yam n amal...

5:46 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment