sitting, waiting and wishing

Friday, September 9, 2011

i cook dinner - mozza cheese filled burger steak & asparagus with almond salad.

a hearthy meaty dinner meal

the asparagus and almond salad is really good!

melting cheese!

sepanjang minggu ni sekali je proper dinner, tu pon seb baek naza ajak dtg raya umah dia,berselera sgt makan nasik sambil catching up. layan gak kuih raya, sambil sembang2 ngan mak n bapak dia. yg lawak, i notice that everytime aku gi rumah diorg mesti mak bapak dia dok layan citer korea. like all the time :p

so malam2 jumaat camni, wud be nice kalau ade gang lepak makan2 lu ke..instead of dok umah je. ade satu masa dulu jumaat lah hari lepak mamak pekena roti canai kosong or roti sardin or roti pisang kegemaran. time konon2 nak diet, capati pon sedap gak.
..or sometimes biler datang teringin ni ari2 camni la syok gi layan meatball ikea ke or that delicious lamb chop kat kedai sebelah sungai a.k.a riverside ~
huu..

so..ari ni sgt2 rase nak makan sthg for dinner. almost drove all the way to k.jaya to get the burger patties at las vacas, then balik leh masak sendiri but then pk2 balik pukul berapa la nak makan kalau camtu..k.jaya kompem jam lak tuh. nak makan situ plak..errmm.

so kekyoku, singgah pasar tani, beli some really good daging batang pinang (tenderloin..kot~)*terbeli byk la plak, abt 600gm* balik rumah terus start masak2. thanx to cikyam for the tips :p

so akhirnya, wallah ~

really tender and juicy burger steak with mozzarela cheese filling. with asparagus(grilled) and almond salad on the side.

sgt puas hati with the outcome. tp nak buat satu jek biler dah mix2 bahan tu cam byk pulak, so ended up with 2 ketoii..saving the other one for tomorrow's brunch.

*got balance abt 400gm of good beef in the fridge, whats next?*

the recipe

-the burger-
(makes 2 medium sized burger)
ground beef - agak2 abt 200 ~250gm *can use minced meat, but today i used tenderloin, smash it up myself to mince it.
1 small egg.
1/2 onion - sauted and caramelised
salt & pepper to season
bread crumbs - abt 1/3 cup - i chopped up 1 piece of wholegrain bread :p
mozzarela cheese - optional!

-first the onion, chopped and sauted with a little oil.
- break and whisk an egg ( small).
- ok now add everything up to the beef, agak2 the salt and pepper to season.
-mix everything well, to incorporate the flavors.
*i also added a bit, about 1/2 tsp of mixed spices*
-divide into 2. 'kepal2' into a big ball.
if fancy some mozzarela cheese filling, insert one generous portion of mozzarela inside this ball.
- shape so the look like burger patties *duhh*.
-heat a skillet(non-stick pan also can), put a little oil, and grill the burger. about 3 mins each side, balik2kan maybe 2 kali each side.
- remove from heat, transfer onto the oven wire rack, and grill in the over, 160c.deg for about 5mins. *kalau rase2 daging kat dalam tu dah masak abes, leh skip this step*


-the salad-
asparagus - a couple, agak2 la.
almonds - segenggam

11:11 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment