sitting, waiting and wishing

Friday, September 9, 2011

comfort food for the soul - cinnamon rolls!!!




ari ni maintain x dinner..cudnt care less dah. minum cereal drink only for dinner.
but i'm restless..nak tido awal sgt, lepak tgk tv je pon bosan. dan sebenarnye, perut yg lapar mendorong aku ke dapur...

made some cinnamon rolls. finally, ade sorg manusia ni dr dulu dok ckp, dia akan salute giler kalu aku leh wat cinnamon rolls yg sesedap starbucks nye.naahh encik opah,
x surelah sesedap starbucks ke tak, tp rase2nye not too bad :p
ni first try, x reti nak bajet size doh besar mane nak roll, nak cut etc. first half kantoi sbb ter-roll salah side, abes jadik mini-rolls pulak heh..pastu x cukup kasik rise plak tuh. 2nd half, roll at the right side, cut accordingly and legt them rise nicely before baking.
hasilnya, some nice sweet treats for tomorrow's breakfast.
time2 tensen and mcm2 dlm kepala mcm ni mmg ade tendency to seek comfort in cooking & baking..
*...n i cudnt resist eating two pieces panas2 gitu..bad2~*

1:58 AM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

farah,

apa kata ko pindah dok puncak alam..senang sikit aku gi umah ko amik apa2 yg ko dah siap bake tu..

aku salahkan ko sbb skang aku rasa nak wat kek je..tu kekadang takmo jenguk sini sbb mesti tergoda..

By Blogger tUtyRAhiZa, at September 9, 2011 at 5:03 PM  

Post a Comment