sitting, waiting and wishing

Tuesday, September 6, 2011

back to work!!

huaaa...am back to work after a long 11days break!opis tutup 9days, then siap amek extra jumaat sebelum and isnin selepas hehe..just for the sake of it actually. 6years keja sini, asek bg muka kat org lain jek (org da kawen, org kampung jauh etc..)..for once, saje nak jd selfish, dgn alasan aku drive balik@dari kampung sesorg..senang mengantuk, and for security reasons xleh nak travel at really odd hours kalu nak avoid traffic jam. walaupon bt pahat tu x la sejauh kedah or kelantan tp festieve seasons mmg pening kepala sangkut jam nak kuar dr kl and kat area nilai-seremban tu. dah bp byk kali gak nak tersondol keta dpn sbb terlelap..huhu..anyway, smlm dah slmt balik sini. hari ni masuk opis dgn semangat yg mcm belon, memula kembang da besar..lelama kempis dan jadik kecik haha. ade keja tp punye slow nak buat. x bagus utk otak ni..lembap jadiknye! layan blog jap kasik fresh otak..pasni sambung kija.ade lg 2jam lebey mau lunch..lapo nasik ni. malam td officially start balik diet menyiksa diri. bukan purposely, tp balik sini maka urusan makan minum jd complicated balik. kalau kat kampung setiap waktu makan meriah sesama masak dan makan. sini lak sabishii jek biler time makan esp. dinner..lunch xpelah da tentu ngan colleagues.  senang citer aku x suka mkn sorg, be it makan luar or tapau. so mmg jarang sgt2 nak tapau..housemate rupanye x balik mlm td pon, ingat dia o.t, but maybe dia ke rumah kakak/abang dia kot. so last2 dinner ngan brown rice cereal drink br beli smlm..sedap jugak. konon cam kenyang, pagi td pon sarap itu jugak dn 3 bijik karipap tp lapar jugak..huhu..camne nak back to diet tanpe nasi ni? bulan posa ok jek? ingat kalau susah2 sgt pasni nAk layan cereal tu je for dinner, leh kurus kot. dan sihat. ckp pasal posa, lom ade kesempatan lg nak posa 6, this week xleh nampak gaya nye..maybe next week insyaAllah. owh ye, korang kalu posa bulan Syawal korg wat caner ye? posa ganti dulu pastu br posa sunat syawal? sekali kan xleh kan walaupon rase cam dedulu ramai yg bwat. kalau niat sunat shj plak bleh ke sedangkan yg wajib belum qadha? hmm..ustaz mane nak tanye ni.

10:23 AM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment