sitting, waiting and wishing

Tuesday, August 23, 2011

mission tart nenas ~

ok.
seriously korang, i need a nice, sure to impress recipe for tart nenas - esp. yg seswai for tart gulung or tart gunting.
huhu~~

mmg tart nenas antara dlm short list kuih raya yg aku nak buat (tp x buat2 ~) raya ni..ingatnye nak buat balik sebelum raya nanti..tp dlm kesibukan, ade gak possibility end up beli jek nanti huhu.
tp today SOMEBODY mentioned that he loves tart nenas so much he'd smuggle a jar into his room, siap berebut ngan bapak dia - mesti mak dia buat tart sedap punyelah kot - and for some reasons maybe this year mak dia tak buat ke, or tak smpt beli ke..wasnt there when the conversation on tart nenas started ~

aku tau dia suke emping belinja yg pahit2 tu..so everytime gi kedai kepek ke kalau terjumpe aku akan belikan eventho dia x order..

tp kes tart nenas ni, alang2 aku nak try buat, kalau jadik dan sedap leh la bagi sebalang :p
ni kompem kalau sedap betul baru leh bagi kottt..so please, sape ade resipi tart yg nice, share2 pls.
ini soal..ermm tekak, perut dan hati ~

p/s: td singgah bakery shop beli bahan utk brownies order besok, ade pulak jem nenas utk tart..haaa i dah siap beli sebungkus..haha ~
kalau x buat mmg saja lah.

6:09 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment