sitting, waiting and wishing

Monday, August 8, 2011

instinct mak dan anak?



bulan posa ni aku rajin check out kat kampung mak masak ape..hari2 tanye adik, ape menu?
tp hari ni x berapa ade mood, u know lah..so hari ni tak teringat nak mesej tanya.
balik2 hari ni dah decide nak rebus ubi and masak sambal tumis ikan bilis. ubi beli kat pasar tani hari jumaat hari tu. mcm sedap jek mkn panas2 :p

selain tu bakar gak ikan cencaru..tak masak nasik pon, ratah je lah ikan bakar tu nampaknye. teringin dr last week, tp cam tak berbaloi jek nak beli. tau tak, ikan cencaru size sedang aku beli td seekor tak sampai dua hengget pon. kat pasar nak tau bape ringgit dia jual yg dah siap bakar? rm6 ~ 7 gitu. sedap ke tak, tak tentu lagik pon.

huh..dah kuar topik.
berbalik pada topik ubi, rupa2nye hari ni mak pon buat menu sama - ubi dan sambal tumis!

instinct mak dan anak?
punyelah kuat nye ~

tetiba rasa warm inside..dlm2 bosan makan sesorg tu, tetiba rase sayu giler thinking that walaupon jauh beratus km, kami makan menu yg sama. seb baek la reti mak ajar masak dulu2, kalu tak layan je lah lauk pasar hari2 yg cliche.

9:04 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment