sitting, waiting and wishing

Monday, August 1, 2011

hari mantai lunch ~

heh..aku pon br belajar perkataan ni. org nogori ade adat mantai - meraikan kedatangan puasa. hari sebelum start puasa tu diorg panggil hari mantai. hehe..entry kali ni takdelah pasal nyambut hari mantai pon, tp kebetulan smlm, gi lunch dimsum halal kat MinMax, Pnb Darby Park. based on previous experience, this time we ordered mainly the steam type - goreng nye order dua jek - carrot cake, and some fried tofu dish. yg lain sumer steam dim sum. ade yg tak sempat nak snap, so tiada dlm gambar ( har kau = yg bentuk comel cam kulit kerang tu~)

MinMax ni antara yg femes gak kalau carik halal dim sum kat kl ni..yg peliknye time kitorg makan situ ramai gak chinese diners. apsal diorg makan situ kalau diorg leh makan tmpt lain yg lagi byk varieties? owh..rupanye sbb minmax ni punye harga agak affordable. for quite a nice ambience, the dim sum starts at about rm3.90 only. dim sum kat restoran md chan abdullah pon rm5.90 tak silap aku, kecik dan x bp sedap lak tuh. tp yg kat minmax ni, besar dan sedap. prawn, scallop dia mmg 'puri-puri'..ke 'puchi-puchi'. heh..succulent and juicy.
we ordered just nice jek..each type that we ordered we took two servings ( 3 pcs per serving). mmg just nice je sumer kenyang dan food tak berlebih. err...tatau la kalau ade yg still lapar nasik ke hehe..sume jawa around the table la katakan :p

verdict, a must go kalau sekali sekala terasa nak makan dim sum yg sedap. utk kenyang mcm tu, maybe around rm20 per person gitu.

level 2@pnb darby park@jalan binjai. dekat sgt dah ngan klcc.

alamak..ade satu tetinggal - har kau - padahal tu yg paling comel :p

tak ingat dah nama setiap satu ni..kecuali yg last sekali tu, my desert - sea coconut hehe.
row bawah, gambar tgh2 tu, was my favourite. ade prawn and scallop.

10:31 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment