sitting, waiting and wishing

Monday, August 8, 2011

gastrik?

ermm..yabai. rasenye perut cam dah kurang ketahanan. maybe sbb selalu sgt ditinggal kosong sejak 2-3 bulan ni?bukan isu berdiet, sbb biler aku betul2 diet aku akan make sure makan cukup dan elok. tp selalunye skip meal esp. dinner sbb malas, xde gang makan, xde mood etc. this time, smlm gi banting borong kerepek. memula ingat nak berbuka kat umah m.ngah- mmg selang 2 rumah jek dr kilang kepek tu, tp memikirkan nak balik sini amek 2 jam gak, terus tak jd. kalau esok cuti xpe la lagi..sampai situ dlm 4 lebih. terus memborong, lama la jugak sampai 5 lebih. yer aa bukannye beli sebungkus dua. pastu br singgah umah m.ngah, sembang2 jap, tumpang asar. dlm 5.40pm beransur balik. balik plak x lalu jln banting-klang-kesas-nkve, tp follow jln dlm potong ke klia, then terus masuk elite hway-guthrie. konon nak masuk latar terus ke rawang laaa..mmg ade kawan ajak buka kat rawang so rase2 ca smpt kot. ikutkan mmg smpt, sekali bleh plak tersalah exit latar dah nak meghala ke kuala selangor plak..urghh. i blame the sign. terpakse u turn balik masuk jalan k.slgr-sg buloh lak..by that time dah around 7.10pm. sekali time tu gak br member tu bgtau, rupanye dia ajak buka puasa tu ade skali some guys from her old dept. hmm..drpd beria nak kejar gak sampai sblm 7.30pm, terus jd malas. nak berbuka ngan ramai2 org x kenal? mm bukan utk aku. dr nak rilek2 makan bleh jd tensen lak. so in the end, aku gunakan alasan lambat, terus x pegi. minah ni pon satu, smlm kata 3 org jek, skali rupa2 nye reramai. kalau ckp awal2 senang aku ckp xmo, terus direct balik umah kot. time buka, stop kat esso sg buloh, buka dgn fresh milk and biskut oat yg mmg ade lam keta. pastu sambung drive balik umah, sampai around 8 lebih, setelmandi, solat terus isya' skali dah kol 9. by that time da malas nak cr makan. td otw balik ade gak teringat cam nak mkn n.lemak ke..last2 turun bawah buat air nescafe susu secawan, makan pisang sebijik, kiwi sebijik ngan apple cupcake seketol. thats it. naik wat teraweh. later online jap melayan x ape benda sampai tertido around midnite..lapar jugak tp dilayankan dgn air kosong jek. siap ready air kosong kat sebelah katil, just in case lmbt bgn sahur x smpt nak turun bawah. tp tun out, bukan takat x terjaga sahur, bgn2 da 6.50am, mandi solat cpt2 kuar pkl 7 suku...lambatla 10mins ari nih. dah la ahad tu pon sau air masak je, buka x berapa nak solid, then pg td x sahur gak. right now rase mcm perut tgh kena kunyah huhu..bukan level lapar dah, tp level pedih. rase melayang kepala. camni ke rase gastrik? mcm ni la agaknye rase org yg kebuluran kat somalia tu..ni br satu hari, mereka tu berminggu berbulan kot. hari ni? hsemate kata dia ade jemputan berbuka dr vendor ari ni sampai rabu. hmmm buka sorg la 3 hari nampaknye..jgn la datang malas lagi pulak.. this isnt good even tho maybe leh cpt lg turun berat yg payah betul nak masuk angka 7*kg..

12:07 PM

0 friends sharing their thots

0 Comments:

Post a Comment