sitting, waiting and wishing

Thursday, August 4, 2011

day 4~


ari ni pagi emergency halfdei. sudahla tak terbgn sahur..sedar2 dah 6.25 gitu...siap2 subuh sumer dah 6.55am. pastu nak gi keja keta x idop!!!!aiyaiiiiii..mcm penah jadik kan? tp kes sblm ni smpt numpang hsemate gi keja.yg ni, x smpt dah. try call member pon dah nak sampai opis. hmm..masuk la umah balik, tensen2.
teringat last time tukar bateri keta, tepakse panggil ahchai datang..punyela susah apek tu nak cr umah, sampai ke petang pon x setel. yelah dia pon ade byk keta kat bengkel tu.
yg x syoknye, diri sendiri tau jek yg nak tukar bateri tu senang, tp sbb x penah observe biler org lain buat, so x berani la nak bwat...x bleh jadik ni, kena belajar aa...since mcm x nampak gaya akan ade wujudnye sorg 'handyman' lam life ni in this near future..dang ~

so naseb baek ade org baik hati nak datang tolong tgkkan pastu gi battery hunting. finally this time aku give up laa..tukar m.f battery. selalu pakai yg kena top air bateri tu..paham2 laa..3-4 bulan skali pon tah nak isi, tu pon kalu ingat. huu..nama jek keja kilang keta hehe.
so melayang la rm165 ari ni x pasal2..ish geram la.geram2. perfect timing tol.

petang lak, berjaya skip pasar Ramadhan. baru hari ke 4 dah bosan pon..tempted pon ngan lauk2 cam ikan bakar, masak lemak sumer tu tp sumer kena makan ngan nasik br sedap huhu...ni masih dalam 'diet nasi' ni..tp bukan diet carb pon. mane leh skip carb pon. x caye tanye piramid makanan. hehe..so hari2 mesti ade gak sket carb, roti ke pasta ke mee ke tp xleh byk aa.

hari ni kikkake x gi pasar actually sbb ujan lps keja. at first ingat nak gi gak..tp ujan makin lebat dtg malas lah. balik2 jek mmg korek2 fridge, buat puding roti. ade roti wholemeal yg esok expiry date nye tp br luak 3 keping huhu..
rasenye esok pon sure x abesnye..so decided to make puding roti lah. tak pernah buat so cam biase google2 jumpe lah resipi 'bread pudding'. bahan mmg sumer ade kat umah..so gamble la buat ( x penah buat pon)..

hasilnye, puding roti yg purpose kurangkan custard sauce so the upper layer is somewhat crispy. nice! tp errr...luaknye sket jek makan dua org...masuk fridge lagi la nampaknye! ish2.

then, korek2 lagi dapur mcm cukup bahan nak wat spagetty. meatsauce la cam biase.
as always, wat yg ade pedas2 sket, and use fresh tomatoes. mushroom and herbs. x main la prego eh...rase cam artificial sgt kalau guna the whole can of ready made sauce.
hehe..this time dah learn from mistake - rebus spagetty nye just nice 2 org nye portion. ade lebih pon sket jek. sayang nanti kalau kena buang. kuah xpe, kalau lebih leh simpan fridge, esok can think of sthg.
seb baek hsemate terus balik umah ari ni, so xdelah food lain atas meja yg for sure akan membazir punye..ade pon fruits; mango and epal.

satgi moreh leh makan bubur durian sejuk2 sambil layan csi miami season9 :p

p/s: nampak gaya masih tegar buat post entry pasal food! kehkeh~


9:43 PM

1 friends sharing their thots

1 Comments:

shedap weh tgk your food pics. aku tak pose arini. sbb lagi seploh minit nk azan subuh aku m*ntah pas makan ubat. *ubat yg tak sedap* cet. aku tak kira, esok nk cari kacang ijau.nak buat bubur!

By Blogger bopandot, at August 5, 2011 at 12:28 PM  

Post a Comment